Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град

...
Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град
Коментари Харесай

80 000 туристи са блокирани в курортен град заради ковид ограничения

Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град Саня в Южен Китай, откакто управляващите го оповестиха за огнище на КОВИД-19 и постановиха локдаун, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Целта беше да се спре разпространяването на ковид в града на тропическия остров Хайнан. Ограниченията влязоха в действие, откакто оня ден бяха доказани 229 случая, а през вчерашния ден - още 129. 

Управляващата в Китай комунистическа партия се придържа твърдо към метода " нула коронавирус ", което слага страната в засилващо се несъгласие с останалия свят. Заради огнище на епидемията, появило се наскоро в Шанхай, управляващите затвориха напълно за два месеца най-големия град в Китай, като блокираха милиони хора и предизвикаха тежки провали на националната стопанска система.

Управлението на жп превоза в Саня забрани продажбата на билети, а през вчерашния ден бяха анулирани всички полети.

Туристите, които желаят да отпътуват от Саня, би трябвало да имат негативен резултат на пет Пи Си Ар теста, направени в продължение на седем дни, обявиха управляващите.

Междувременно хотелите ще предложат на гостите си 50% отстъпка за интервала на локдауна, сподели на брифинг представител на градската администрация.

Затварянето става в пика на туристическия сезон в Саня, прочут с плажовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР