Около 71% от руснаците смятат, че основната цел на жената

...
Около 71% от руснаците смятат, че основната цел на жената
Коментари Харесай

Над 70% от руснаците смятат, че жената е само майка и домакиня

Около 71% от руснаците считат, че главната цел на дамата е да бъде майка и добра стопанка. В същото време една трета от интервюираните споделят, че една жена би трябвало да избира сред кариера и семейство, сочат резултатите от изследване, извършено от аналитичния център NAFI с поддръжката на Гугъл и Съвета на Евразийския женски конгрес.
" 71% от руснаците споделят мнението, че главната цел на дамата е да бъде майка и добра стопанка ", се прецизира още в изследването, представено то ТАСС.
88% от руснаците считат, че фамилията би трябвало да бъде обезпечено от мъжа. В същото време единствено 37% от руснаците дават отговор, че една жена не би трябвало да се грижи сама за себе си - измежду дамите съвсем половината от интервюираните (45%) считат по този начин, измежду мъжете - повече от една четвърт (28%).
Въпреки че по-голямата част от фамилните руснаци (55%) споделят, че най-отговорните решения в техните фамилии се вземат взаимно от двамата съпрузи, в съвсем една трета от фамилиите (29%) тези решения се вземат единствено от мъжа, а единствено в 15% от дамата.
Според NAFI една трета от интервюираните (32%) считат, че една жена би трябвало да избира сред кариера и семейство и тази позиция е по-често срещана измежду тези, които имат деца.
Жените в Русия печелят с 28% по-малко от мъжете със същата подготовка. В същото време 36% от дамите, заети в стопанската система, имат висше обучение, за мъжете този индикатор е 28.
Според Федералната работа за държавна статистика, през днешния ден в Русия има 78,8 милиона дами или 54% от популацията. Коефициентът на претовареност измежду трудоспособните дами е 60%, измежду мъжете - 72%.
„ Един от проблемите, с които се сблъскват дамите при построяването на кариера, е несъответствието на заплатите. Жените печелят с 28% по-малко от мъжете със същата подготовка. Приемането от дамите на такива условия води до обстоятелството, че женските области на активност стават по-малко платени, губят престижа и привлекателността си за надарени експерти “, се споделя в изследването.
Жените се занимават със саморазвитие и обръщат повече внимание на образованието, в сравнение с мъжете: 36% от заетите дами имат висше обучение, за мъжете този индикатор е 28%. По този метод има доста по-висококвалифицирани дами експерти от мъжете (съответно 63% и 37%).
Около 40% от руснаците считат, че е по-лесно мъжете да изградят кариера и да бъдат нараснали, а единствено 6% считат, че дамите. 24% от руснаците имат вяра, че дамите се оправят по-зле на управителни позиции. В същото време Русия отбелязва един от най-високите дялове на дами водачи в света - 41%.
Изследването е извършено през май-юни 2019 година, извадката е измежду 1 811 респонденти. В изследването са взели участие поданици на 46 района и 150 обитаеми места на Русия на възраст над 14 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР