Около 650 тона боеприпаси стоят блокирани от август в близост

...
Около 650 тона боеприпаси стоят блокирани от август в близост
Коментари Харесай

650 тона боеприпаси за износ блокирани край Бургас

Около 650 тона муниции стоят блокирани от август наоколо до Бургас. Те се съхраняват в складова база в кв. " Долно езерово ", а от компанията производител " Емко ", успокояват, че се съблюдават всички ограничения за сигурност, съобщи OFFNews.

Част от стоката, предопределена за експорт, е блокирана от Митница " Бургас " още от 9 август, а друга – от 24 август, изясни шефът на " Емко " Емилиан Гебрев. Той е безапелационен, че няма отношение по превозването ѝ, тъй като тя е предадена със съответните протоколи на държавния медиатор в договорката – " Кинтекс ".

Обяснението, че им е бил лишен краткотрайно лиценза за външно – комерсиална активност, Гебрев не приема, тъй като в тази ситуация се касае за придвижване на стока у нас. Износът се осъществявал от " Кинтекс ", а не от " Емко ", споделя той.

" Стоката е във притежание на държавния медиатор и няма юридически обоснована причина да не бъде изнесена ", прибавя Емилиан Гебрев. На 8 август обаче получават " чудноват документ " от " Кинтекс ", с който ги уведомяват, че приключват контракта.

" Мотивите, те са просто смешни - че ние не сме съумели, не сме имали опцията да предоставим стоката и не сме благонадежден сътрудник. А в случай, че тя е в техните ръце… ", показва Гебрев.

Той е безапелационен, че това не е правилно, тъй като по съответния контракт, към този момент има осъществена една доставка, има и други сполучливи такива в предишното. Гебрев акцентира, че те са избрани като производител от страна на крайния клиент.

Стоката е формирана от муниции, една част от нея са били авиобомби, които са натоварени на транспортен съд и са изнесени. Останалите муниции се обезопасени, твърди Гебрев, съхранявали се в профилиран склад, който се охранява и се съблюдават всички ограничения за сигурност. " Крайната й дестинация е обичаен български сътрудник ", сподели още той, само че избира да не споделя името на страната.

Относно обстановката с отнетия лиценз и поръчката на страната, че приключва договорите си с " Емко ", Гебрев прибавя, че от май месец са почнали опити за преразпределяне на оръжения пазар и съзира даже противоконституционна интервенция на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР