Около 61 случая на COVID-19, установени сред пътници, пристигнали в

...
Около 61 случая на COVID-19, установени сред пътници, пристигнали в
Коментари Харесай

61 случая на новия щам Омикрон в Нидерландия

Около 61 случая на COVID-19, открити измежду пасажери, пристигнали в Нидерландия от Република Южна Африка (РЮА) през вчерашния ден, евентуално са на новия вид Омикрон. Това оповестиха през днешния ден нидерландските здравни управляващи, представени от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на Националния институт за опазване на здравето и околна среда на Нидерландия проби са направени на 624 пасажери, пристигнали на 26 ноември от РЮА. У 61 от тях е открит ковид и сега всички те са в изолираност.

По предварителни данни при мнозина от тестваните е открит разновидността Омикрон, означи организацията, обещавайки да даде по-точна информация на следващия ден.

Решението за тестване на пасажерите от два полета, пристигнали от РЮА, е било взето от нидерландските управляващи на фона на разпространяването в района на новия вид на ковид, който може да се окаже по-опасен от до момента известните варианти. Поради това през вчерашния ден Нидерландия спря авиовръзките със страните от южната част на Африка, а страните от района са включени в листата на страните, пътуването до които е обвързвано с извънредно висок риск и планува самоизолация след завръщане.

В Лондон оповестиха нови ограничения в опит за стопиране на разпространяването на новия африкански вариант на ковид, а в Милано също потвърдиха случай. 

Германия разгласи два случая на заразени - в провинция Бавария, а от българското външно министерство препоръчаха да не се пътува до Южна Африка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР