Около 500 души се събраха снощи на бдение в западногерманския

...
Около 500 души се събраха снощи на бдение в западногерманския
Коментари Харесай

Стотици протестираха в западногермански град след убийството на млада жена от кандидат за убежище

Около 500 души се събраха нощес на бдение в западногерманския град Вормс, за което приканиха приятелите и фамилията на 21-годишна жена, убита от отритнат претендент за леговище от Тунис, съобщи ДПА, като се базира на полицията.

Пред дома на жертвата, където тя е била убита, участниците в бдението възпламениха свещи и оставиха цветя. Всичко мина доста умерено, съобщи представител на полицията на Вормс. Активирани са ограничения за полицейска защита на кмета Михаел Кисел след получена смъртна опасност, добави полицейският представител, без да посочи естеството и претекста за опасността.

Жената била убита в нощта против сряда в къщата на родителите ѝ, където била открита с многочислени прободни рани. Тя живеела на последния етаж на триетажната къща. Според прокурора общо й били нанесени сред 10 и 15 прободни рани в гърба, шията, гръдния панер и ръцете. 22-годишният ѝ другар тунизиец е арестуван по съмнение в ликвидиране. Мотивът му към момента е незнаен, само че прокуратурата обмисля да изиска психиатрична оценка на отхвърления претендент за леговище.

Мъжът се предал на сдутринта след случая и обяснил, че е умъртвил приятелката си при счепкване. Предполагаемото оръжие, с което е осъществено убийството - огромен кухненски нож, е намерено. Молбата за леговище, която мъжът подал през октомври 2017 година, е била отхвърлена и немската полиция го издирвала за депортиране по времето на убийството. Той бил прочут на полицията по отношение на поредност закононарушения, в това число причиняване на телесна щета, наркопрестъпления и насила. Той излежал и триседмична присъда затвор за кражба през октомври. Според полицията е употребявал няколко самоличности. Единствената му адресна регистрация била в приемния център за бежанци в Карлсруе, като бил настанен в началото, само че по-късно нямал непрекъснато местопребиваване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР