Около 500 чуждестранни военнослужещи с щатно въоръжение и снаряжение и

...
Около 500 чуждестранни военнослужещи с щатно въоръжение и снаряжение и
Коментари Харесай

US и BG военни рамо до рамо на полигон ”Ново село”

Около 500 задгранични военнослужещи с щатно въоръжение и снаряжение и 23 единици сухопътна техника ”воюват ” един до друг на „ PLATINUM LION 18 “ на полигона „ Ново село “ край Сливен.
Целта на подготовката е да увеличи взаимоотношението и оперативните качества на участващите формирования от НАТО и страните-партньори при осъществяване на взаимни дейности.

В учението вземат участие военни формирования от България, Силите на Съединени американски щати в Европа, Румъния, Молдова, Албания, Сърбия, Грузия и Черна Гора. За първи път в историята на учението процесът по подготовка, обмисляне и осъществяване е напълно отговорност на Сухопътните войски на Република България, посочи Министерството на защитата.

Сценарият на учението включва дейности и произшествия с паравоенни и коренно настроени фракции и групи при осъществяване на мироподдържаща интервенция от многонационални взаимни оперативни сили.

По време на взаимната подготовка се отработват въпроси по осъществяване на маньовър с формирования, деяние в региони, пукотевица и целеуказване, наблюдаване, дейности в градски условия, устройване на контролни постове и други задания, свързани с подготовката на взвода и ротата.

Планиращ учението е бригаден военачалник Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски. Провеждащ учението е полковник Стоян Шопов, шеф на щаба на 2-ра механизирана бригада. Директор на учението е подполковник Атанас Георгиев, заместник-началник на щаба на 2-ра механизирана бригада.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР