Около 50 брачни двойки казаха своето Златно Да!“ пред кмета

...
Около 50 брачни двойки казаха своето Златно Да!“ пред кмета
Коментари Харесай

Около 50 брачни двойки в Казанлък се венчаха под звуците на Менделсон

Около 50 брачни двойки споделиха своето Златно „ Да! “ пред кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на специфична гала довечера. „ Добре пристигнали, младоженци! “, приветства Кметът на Казанлък присъстващите Златни двойки за 2021 година на общината. Тя се обърна към съпругите и съпрузите с 50-годишен фамилен опит с къса алегория. Едно примерно семейство, което живеело в единодушие и любов и друго, което било шумно от разпри... Тайната на положителния образец се криела в това, че в положителното семейство при проблем всеки постоянно търсел виновността първо в себе си, а след това с обич дружно решавали казуса. “Ония там в оная къща. При тях особеното от нас е, че всеки от тях е отговорен, когато има спор. В нашата къща, когато има спор – всеки е прав! “, описа думите на брачна половинка от шумното семейство Галина Стоянова и провокира усмивките на мъдрите Златни младоженци. Кметът прикани всеки да показа своя опит довечера и мина към обновяването на брачната клетва: „ Да създадем Вашето време в този момент Златно! “, прикани Кметът на Казанлък. Галина Стоянова изиска заедно ново „ Да! “: „ Всички ще бъдем очевидци – съгласни ли сте да продължите пътя, по който вървите към този момент 50 години дружно и неотлъчно от Вашата половинка, като брачен партньор и брачна половинка? Ще кажете ли всички дружно „ Да! “? “, попита Галина Стоянова и получи колективен еднопосочен отговор.


Инициативата „ Златни сватби “ се реализира за 5-та поредна година по концепция на Кмета Галина Стоянова. За първа година към самодейността на Кмета бяха включени и двойки, които не са се оженили в Казанлък, само че са поданици на нашата община и към този момент също стават част от празненствата.  
Община Казанлък гласоподава променен проект за уличната регулация в града
Изменение на проект за улична регулация в централна градска част гласоподава през днешния ден на последната си постоянна сесия Общински съвет – Казан...
Прочети повече
Община Казанлък търси и събира на празненство двойки, които през настоящата година честват 50 години взаимен живот и са сключили цивилен брак на територията на Казанлък преди половин век.

По време на церемонията по възобновяване на брачните обети Златните двойки с доста боязън възобновяват обичайните сватбени ритуали: вричат се един на различен, отпиват от брачното шампанско, подслаждат виното с брачна целувка, разчупват сватбена погача, извършват първи сватбен танц и наложителното сватбено хоро. Всички Златни младоженци получават Удостоверение за своята Златна женитба персонално от кмета на града, в качеството й на длъжностно лице по бракосъчетания.  

Феерия от обичливи усеща, сълзи на благополучие, смях от споделена приятност, задоволство от направения жест, усмивки сияйни и доста неспокойствие. Това е атмосферата по време на Златните сватби в Казанлък! Събитие, само по рода си, трепетно предстоящо от двойките, което оставя паметен спомен у всички тях!

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР