Около 5 млн. лв. са отделени за ремонта на парка

...
Около 5 млн. лв. са отделени за ремонта на парка
Коментари Харесай

Ремонтът на парка пред НДК започва, "руините" на паметника "ще бъдат почистени”

Около 5 млн. лева са отделени за ремонта на парка пред НДК. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от „ Фокус “.

„ Предстои до края на тази седмица да стартира цялостната реорганизация на площад „ България “, това е паркът пред НДК. Миналата година отделихме тази зона предвид на нужда от създаване и осъществяване на цялостна хидроизолация, каквато липсваше “, уточни Фандъкова.

Според нея се чака ремонтът да завърши до есента.

„ Срокът на изпълнителя е до края на годината, само че аз имам вяра и ще създадем всичко допустимо, ремонтът да завърши с есенното време “, разяснява тя. По думите ѝ ремонтът ще се състои в създаване на цялостна хидроизолация, възобновяване и монтиране на напълно нови настилки с гранитни плочи в два нюанса, тъй че да се резервира типът на парка и в това време да бъде ново и хубаво.

Попитана за бъдещето на паметника „ 1300 години България “, Фандъкова сподели, че решението за ремонт е взето още през 2014 година

„ Категорично не мога да се съглася, че тук става въпрос за разрушение на монумент, тъй като всички виждаме защо става дума. Аз заварих това оборудване под формата на руини, от което падат плочи и е рисково “, разяснява тя. Кметът на София изрече вяра, че разногласията по отношение на това оборудване ще отшумят. „ Аз съм последният човек, който ще поддържа разрушение на монумент, само че тук приказваме за едни руини, които би трябвало да бъдат почистени “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР