Около 4500 учители се очаква да се пенсионират през идните

...
Около 4500 учители се очаква да се пенсионират през идните
Коментари Харесай

Около 4500 учители ще се пенсионират в следващите 2 години


Около 4500 учители се чака да се пенсионират през идните две години в страната. Това стана ясно от думите на ръководителя на Синдиката на българските учители Янка Такева. При визитата си в Русе тя разяснява, че чака да се увеличи забавна към учителската специалност с нарастването на заплатите в системата.

По думите й, в този момент растежът на младите учители в просветителната система е 18 %. Тази година работа са почнали 2500 млади педагози.

Такева изясни, че се провеждат срещи с магистри и бакалаври от висшите учебни заведения, които приключват и получават учителска дееспособност.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова сподели от своя страна, че междинната възраст на учителите в образованието понижава - към този момент е под 50 години. Преди време тя е била 52-53 години, съобкава Дарикнюз.

В Русе Михайлова и Такева вземат участие в национално заседание на специалистите в областта на професионалното обучение, чийто хазаин е началникът на Регионалното ръководство на образованието Росица Георгиева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР