Около 40 роми с представители на правозащитна организация няколко часа

...
Около 40 роми с представители на правозащитна организация няколко часа
Коментари Харесай

Полицаи спряха 40 роми да нахлуят във Войводиново

Около 40 роми с представители на правозащитна организация няколко часа обикаляха край противозаконните ромски къщи във Войводиново. Това провокира импровизиран митинг по обед измежду локалното население, съобщи бТВ. Около 50 души се пробваха да пробият полицейската обсада, само че бяха спрени. Най-силно отвращение провокира жена с фотоапарат, която съпровожда ромите и приказва на британски език.

Ромите бяха безапелационни, че ще нощуват в къщите си. Тези, чиито постройки са бутнати, настояват, че им е дадено да им обезпечат фургони, в случай че се върнат. Те се заканиха с всеобщи митинги, в случай че бъдат изгонени още веднъж от парцелите си.

В късния следобяд полицията и локалната власт съумяха да убедят ромите и правозащитната организация, която ги съставлява, да изоставен под полицейски ескорт Войводиново.

Хората от ромската махала останаха на улицата откакто багерите събориха постройките им при започване на януари.Това се случи откакто двама младежи от ромски генезис пребиха командос на Богоявление. В знак на поддръжка към пребития военнослужещ имаше митинги на локалните хора, както и на негови сътрудници от армията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР