Около 40 газови планети“ са забелязани с друга планета в

...
Около 40 газови планети“ са забелязани с друга планета в
Коментари Харесай

Планети, плаващи по двойки без звезда в орбита, открити в далечна мъглявина

Около 40 газови „ планети “ са видяни с друга планета в далечна тандемна орбита, макар че няма явно тяло, което да притегля гравитацията си другаде.

Планетите, някои от които са почти с размерите на Юпитер, са наречени JuBMOs - или бинарни обекти с маса Юпитер - от учените от Европейската галактическа организация Самюъл Пиърсън и Марк Маккогрийн.

Г-н Пиърсън, който е част от екипа, който разопакова данните, сподели пред Sky News, че е сюрпризиран от „ какъв брой ненадейно е това изобретение “.

„ Брилянтни учени работят върху теории и модели за образуване на звезди и планети от десетилетия ", сподели той.

" Но никой от тях в никакъв случай не е планувал, че ще намерим двойки обекти със супер ниска маса, носещи се сами в космоса - и ние виждаме доста от тях.

< p class= " sdc-article-related-stories__link-text " > Космическият телескоп Джеймс Уеб на НАСА дава разкрития за образуването на ранните галактики

„ Основното нещо, което научаваме от това е, че има нещо фундаментално неправилно или с нашето схващане за образуване на планети, образуване на звезди или и двете. "

Планетите-измамници не са ново изобретение, само че по какъв начин или за какво са се сдвоили е тайнственост.

The обектите са прекомерно дребни, с цел да се смятат за звезди, само че също по този начин не би трябвало да е допустимо да се образуват планети с подобен размер вътре в мъглявината, съгласно актуалните теории.

„ Знаем, че можем да забележим JuMBO, те са тъкмо там в изображенията, само че ние не знаем по какъв начин са се образували ", сподели господин Пиърсън.

" По отношение на тяхната маса, те се намират в празнината сред звездите и планетите, само че настоящето ни схващане за това по какъв начин се образуват звездите и планетите не може да изясни тяхното битие. "

JWST снима новите изображения посредством своята близка инфрачервена камера, с къси и дълги вълнови канали.

Изображение: Изображението, направено в канал с къса дължина на вълната. Снимка: NASA/ESA/CSA /M. McCaughrean, S. Pearson

Прочетете повече:
Разкрития за това по какъв начин са се образували ранните галактики
Далечна водовъртежна вселена е уловена

Една доктрина на господин Pearson и господин McCaughrean преглежда концепцията, че тези планетите са били „ изхвърлени “ от звезда-домакин, което е методът, по който учените считат, че единични планети-измамници се оказват плаващи сами.

„ Изхвърлянията могат да бъдат породени от разпространяване на планети в диска или от динамични взаимоотношения сред звезди “, отчет, изследващ теорията, прибавя.

" Въпреки това, по какъв начин двойки млади планети могат да бъдат изхвърлени по едно и също време и да останат свързани, въпреки и едва при релативно огромни дистанции, остава много неразбираемо. "

Орион Мъглявината, известна още като Месие 42, е на повече от 1300 светлинни години от Земята.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР