Около 360 са извършените проверки от Комисията за защита на

...
Около 360 са извършените проверки от Комисията за защита на
Коментари Харесай

Председателят на КЗП: Има наложени глоби покрай Черния петък

Около 360 са осъществените инспекции от Комисията за отбрана на потребителите около " Черния петък ". Основните нарушавания са свързани с метода, по който се афишира цената. Това разяснява в ефира на NOVA ръководителят на КЗП Стоил Алипиев.  " Съобщението за понижение е маркетингов прийом, който търговците употребяват. Този прийом обаче не е организиран законово по какъв метод би трябвало да се ползва, като известието за понижение следва да се направи от най-ниско прилаганата цена един месец обратно от неговото оповестяване ", разясни той.

Основното нарушаване по линия на " Черния петък " е обвързвано с необявяване на остарялата цена, с цел да може потребителят да види какво е действителното понижение. " Другото нарушаване е необявяването на период, за който работи известието за понижението ", посочи Алипиев.

Председателят на КЗП, разгласи че към този момент има наложени санкции около " Черния петък ". " Промоциите обаче не са единствено в нехранителния бранш. От началото на годината установихме нелоялни търговски практики, свързани с питателните промоции ", сподели той. 

Глобите за нелоялни търговски практики са до 50 000 лв.. За актуалната година са издадени наказателни постановления за близо 5,5 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР