Около 35% от руснаците са гласували на президентските избори в

...
Около 35% от руснаците са гласували на президентските избори в
Коментари Харесай

Изборите в Русия продължават: 35% са гласували

Около 35% от руснаците са дали своят вот на президентските избори в Русия до 14:00 часа московско време. Това съобщи заместник-председателят на Централната изборна комисия Николай Булаев, оповестява Еронюз Русия.

Изборът на съветския президент към този момент е завършил в Далечния Изток в Сибир и Урал. В същото време, както означават специалистите и представителите на изборните комисии, във всички райони руснаците гласоподават по-активно, в сравнение с предходните избори през 2012 година

За първи път президентските избори в Русия се организират в Крим. Избирателната интензивност на гласоподавателите в Севастопол и Република Крим към 12:00 часа в Московско време, надвишава 35%. Това се оповестява на публицисти от ръководителите на изборните комисии на двата района.

В същото време руснаците в Украйна изпитват усложнения в деня на гласуването. По-рано министърът на вътрешните работи Арсен Аваков съобщи, че режимът на отбрана на съветските дипломатически задачи на територията на Украйна - в Киев, Харков, Одеса и Лвов - " няма да даде достъп до обектите на съветските жители да гласоподават на изборите. " Украинските управляващи са изпълнили предизвестието си.

Входовете на постройката на съветското посолство в Киев, където се намира изборната секция, са блокирани от нощес от стотици представители на правоприлагащите органи и на националистите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР