Около 35 000 души се стекоха на бейзболния стадион в

...
Около 35 000 души се стекоха на бейзболния стадион в
Коментари Харесай

Папа Франциск отслужи меса пред 35 000 души в японския град Нагасаки

Около 35 000 души се стекоха на бейзболния стадион в японския град Нагасаки за месата, която папа Франциск отслужи пред останките от дървена скулптура на Дева Мария, избавена от разрушена от атомната бомба през 1945 година катедрала, съобщи Асошиейтед прес.

Статуята, която е удивително непокътната макар атомната детонация, стоеше на олтара по време на днешната литургия.

" Тази страна познава както малко други заличаването, на което е кадърен индивидът ", сподели в проповедта си Франциск и напомни както за жертвите на атомната бомбардировка, по този начин и за хилядите християни, избити поради вярата си при траяли над два века гонения в Япония.

Искаме да следваме пътя им, да вървим по стъпките им и самоуверено да изповядаме вярата, че любовта, дарена ни посредством жертвата за нас на разпънатия Христос, може да победи всяка ненавист, нарцисизъм, подбив и изолираност, сподели Светият отец.

При идването си тази заран на остро Кюшу, където се намира Нагасаки, аржентинският папа на първо време се помоли безмълвно под проливния дъжд пред мемориала на жертвите на атомната бомбардировка в Парка на мира, а след това постави венец от бели цветя, връчени му от оживели, показва Франс прес. От мястото, където на 9 август 1945 година избухва атомната бомба, Франциск прикани за унищожаване на нуклеарните оръжия и другите оръжия за всеобщо заличаване.

По-късно той постави втори венец пред паметника на 26-те мъченици от Нагасаки, разпнати през 1597 година, при започване на вълната от гонения, на които са подложени християните от японските владетели в течение на повече от две епохи.

Примерът на мисионерите, мъчениците и така наречен скрити християни, съхранили скрито вярата си жива с генерации, предиздвикал младия духовник Хорхе Берголио да желае да стане мисионер в Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР