Около 32 хиляди служители ще съкрати компанията “Уолт Дисни” (Walt

...
Около 32 хиляди служители ще съкрати компанията “Уолт Дисни” (Walt
Коментари Харесай

Walt Disney съкращава 32 000 служители заради коронавируса

Около 32 хиляди чиновници ще редуцира компанията “Уолт Дисни” (Walt Disney) през първата половина на 2021 година Те са чиновници основно в развлекателните паркове, а причина за освобождението им са компликации, подбудени и от пандемията на ковид и отливът на клиенти, оповестяват международните организации. Общият личен състав е към 203 хиляди чиновници.

Тоест пониженията ще обиден повече от 15% от тях.Към 3 октомври 2020 година почти 37 000 чиновници на “Уолт Дисни” са били в неплатен отпуск. Тематичните паркове на Дисни във Флорида и тези отвън Съединени американски щати бяха отворени по-рано тази година, без да се следят нови огромни огнища на ковид, само че със строго обществено разграничаване, тестване и потребление на маски.

Дисниленд Париж беше заставен да затвори още веднъж в края на предишния месец, когато Франция наложи нова обсада за битка с втората вълна от случаите на ковид. Тематичните паркове на компанията в Шанхай, Хонконг и Токио остават отворени. По-рано управлението на Walt Disney Co прикани управляващите в Калифорния да разрешат на Disneyland Park, който беше затворен напролет на 2020 година заради ковид, да отвори, отбелязвайки, че колкото по-дълго управляващите чакат, толкоз повече вреди ще бъдат нанесени на локалната стопанска система.

Оперативната облага на Walt Disney за годината е над 8 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР