Около 3 часа сутринта на 20 юни 2011 г. Райън

...
Около 3 часа сутринта на 20 юни 2011 г. Райън
Коментари Харесай

Животът и смъртта на Райън Дън, звездата на „Jackass“

Около 3 часа сутринта на 20 юни 2011 година Райън Дън катастрофира със своето Porsche в мантинела в град Уест Гошен, Пенсилвания. След удара транспортното му средство изхвърча в близката гора, където избухва в пламъци. Дън не оцелява при злополуката – а гибелта му остави безчет почитатели в печал.

Известен с присъединяване си в телевизионното шоу „ Jackass “, Дън е един от най-смелите реализатори на каскади на снимачната площадка. Близък другар на професионалния скейтбордист Бам Марджера, той оказва помощ за популяризирането на този нов род на аматьорски каскади и груби смешки. Марджера и Дън в действителност стартират да пускат скандалната видео поредност „ CKY “ през 1999 година, която ще послужи като шаблона за „ Jackass “.

Шоуто дебютира по MTV през октомври 2000 година и се трансформира в международен феномен. Бам и Дън са доста щастливи, че пакостите им донасят популярност и благосъстояние. Но до момента в който феновете се любуват на смелите каскади, другарството сред актьорския състав е същинското сърце на шоуто. Това обаче се трансформира вечно през 2011 година

В нощта на гибелта си Райън пие неразумно в бара Barnaby’s West Chester. След това той и неговият другар, продуцентският помощник Закари Хартуел, си потеглят колата на Дън. В някакъв миг, до момента в който е на пътя, Дън форсира до над 200 километра в час. Този ход ще докара до гибелта както на Дън, по този начин и на Хартуел.

„ Никога не съм виждал толкоз гневно унищожена кола при автомобилна злополука, както тази, даже преди да се възпламени “, сподели шефът на полицията в Западен Гошен Майкъл Карол. „ Автомобилът в действителност се разпада. не можех да допускам, а съм бил на доста съдбовни произшествия. Това е най-лошата, която съм виждал. “

 Johnny-Knoxville

Джони Ноксвил

„ Jackass “ продължава към две години и довежда до игрален филм през 2002 година Но с повишаване известността на екипа, каскадите им наподобява стават все по-опасни. Що се отнася до Дън, той получава прякора Random Hero (Случаен герой), тъй като извършва каскади, които даже някои от сътрудниците му отхвърлят да създадат.

Може би най-показателното е, че Дън е захласнат от бързите коли. Веднъж даже прекатурва кола осем пъти с Марджера до него като пасажер. Въпреки че получава 23 санкции за шофиране, 10 от които за превишена скорост, това, че е звезда на „ Jackass “, значи, че надали в миналото ще понижи скоростта.

Едно съществено пострадване обаче – по време на фотосите на „ Jackass 2 “ през 2006 година – праща Дън в болничното заведение с евентуално съдбовен кръвен съсирек. През това време той също се бори и с лаймска болест и меланхолия. Но макар че прекъсва контактите с приятелите си за няколко години, той в последна сметка се причислява още веднъж към бандата за „ Jackass 3D “ през 2010 година Тогава наподобява благополучен.

Но на 20 юни 2011 година 34-годишният Райън Дън съдбовно се качва зад кормилото след ваучър. Източници настояват, че може би е изпил до 11 питиета сред 22:30 часа. и 2:21 ч. Някои от последните му фотоси го демонстрират в Barnaby’s в видимо положително въодушевление с доста почитатели и другари, в това число 30-годишния Закари Хартуел.

Асистент на продукцията на втория филм „ Jackass “, Хартуел също е и деец от войната в Ирак, който преди малко се бе оженил. Хартуел и Дън са на открито и честват дружно нова договорка, когато се случи нещастието.

Малко откакто излизат от бара, и двамата губят живота си, когато Дън излиза от пътя със скорост от над 200 километра в час и се разрушава през мантинелата в околните дървета. Не след дълго колата е обхваната от пламъци.

Ударът раздробява автомобила на части, множеството от които по-късно изгарят в огъня. Следата от спирачен път, където Дън се бе опитал да спре или завие, е дълга към 30 метра. А тялото му е толкоз мощно изгорено от пламъците, че би трябвало да бъде разпознат по татуировките и косата.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР