Около 240 мюсюлмани рохинги, включително жени и деца, плават край

...
Около 240 мюсюлмани рохинги, включително жени и деца, плават край
Коментари Харесай

Над 240 бежанци рохинги плават край Индонезия, след като са били отказани от жителите

Около 240 мюсюлмани рохинги, в това число дами и деца, плават край крайбрежията на Индонезия след два опита да земя бяха отхвърлени от локалните поданици

От РАХМАТ МИРЗА Асошиейтед прес 17 ноември 2023 година, 3:56 ч.

АСЕХ УТАРА, Индонезия -- Около 240 мюсюлмани рохингия, в това число дами и деца, плават край крайбрежията на Индонезия, откакто два опита за кацане бяха отхвърлени от локалните поданици.

Длъжностни лица споделиха, че последно лодката се е пробвала да кацне в област Ачех Утара, в индонезийската провинция Ачех, в четвъртък следобяд, само че потегли няколко часа по-късно.

Това е четвъртата лодка, която доближава до най-северната провинция на Индонезия от вторник. Други трима дойдоха в друг регион и им беше разрешено да кацнат.

Жителите на плажа Ulee Madon в подрайон Муара Бату споделиха, че няма да одобряват последната група защото рохингите са идвали в региона няколко пъти и са причинявали дискомфорт на жителите.

„ От филантропична позиция ние сме загрижени, само че от друга позиция те провокират блъсканица. Осигурихме им заслон, само че също по този начин не можем да ги настаним “, сподели в петък Сайфул Афвади, обичаен водач в подрайон Муара Бату.

Рахмат Карполо, началник на село сподели, че жителите не желаят да одобряват бежанците, тъй като въз основа на предишния опит рохингите бягат от приютите.

„ Така че ние се тормозят, че същият случай ще се повтори. ” Карполо сподели.

Повече от 700 000 мюсюлмани рохинги избягаха от Мианмар с преобладаващо будистко население в бежански лагери в Бангладеш след репресии, водени от армията през август 2017 година Казват, че лагерите са пренаселени и би трябвало да изоставен още веднъж в търсене на по-добър живот.

Повечето от бежанците, напуснали лагерите по море, са се пробвали да стигнат до Малайзия, само че доста от тях са по пътя се озоваха в Индонезия.

Министерството на външните работи на Индонезия в документално изказване в четвъртък сподели, че Индонезия не е страна по Конвенцията за бежанците от 1951 година Следователно Индонезия няма задължението или потенциала да настанява бежанци, камо ли да обезпечи непрекъснато решение за бежанците.

„ Настаняването е предоставено само за филантропични аргументи. По подигравка на ориста, доста страни, страни по конвенцията, в действителност затвориха вратите си и даже приложиха политика на отбиване по отношение на бежанците “, сподели в изказване Лалу Мухамад Икбл, представител на министерството.

Той добави, че любезността на Индонезия при даването на краткотраен заслон е била необятно експлоатирана от трафиканти на хора, които търсят финансова облага, без да се интересуват от високите опасности, пред които са изправени бежанците, изключително уязвимите групи като дами и деца.

„ Всъщност доста от тях бяха разпознати като жертви на трафик на хора ", сподели Икбал.

___

Авторът на Associated Press Edna Tarigan в Джакарта, Индонезия, способства за този отчет.

Най-важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР