Около 200 мигранти, включително и деца, се събраха в четвъртък

...
Около 200 мигранти, включително и деца, се събраха в четвъртък
Коментари Харесай

Мигранти направиха палатков лагер на границата на Сърбия с Унгария

Около 200 мигранти, в това число и деца, се събраха в четвъртък вечер на границата на Сърбия с Унгария и желаеха да им бъде разрешено да преминат на унгарска територия, съобщи "Асошиейтед прес ".

Въпреки мразовитото време мигрантите откриха лагер на граничния пункт Келебия и блокираха трафика. Завити в одеяла и спални чували, мнозина от тях лежаха или седяха на земята, съобщи БНР.

Децата викаха "Отворете границата ", а някои издигнаха лозунги с надписи "Ние сме бежанци, не нарушители " и "Ние бягаме от война, не от апетит ". Граничният пункт беше затворен за придвижване.

"Ние желаеме от Европейския съюз да отвори границите, апелирам ви, апелирам ви, отворете границите ", сподели Амр Абохатем от Йемен. "Те би трябвало да попитат нашите държавни управления за какво хората идват тук ", добави той.

Повечето мигранти в Сърбия прекарват месеци в държавни лагери и се пробват да пресекат границата по няколко пъти. Напоследък Унгария оповестява за скок в опитите за незаконно секване на границата й от мигранти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР