Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и

...
Около 200 имигранти, повечето мъже от Литва, Румъния, България и
Коментари Харесай

Превърнаха българи в роби в британска ферма

Около 200 имигранти, множеството мъже от Литва, Румъния, България и Полша, са правили рабски труд във плантация за цветя в Южна Англия. Това е било открито след акция на полицията в Корнуол в подпомагане със службата за битка с нарушавания на трудовите права, съобщи през днешния ден Би Би Си, представена от Българска телеграфна агенция. Арестувани са двама мъже по съмнение в закононарушението "съвременно иго ", а трети е арестуван като началник на престъпната тайфа.
Властите били обезпокоени от метода на живот на имигрантите и изискванията на труд. Във фермата била осъществена инспекция, която довела до полицейската акция. Всяка година в сезона за бране на цветя във фермата дошли към 200 индивида - литовци, румънци, българи и поляци. Ти били настанявани в каравани, паркирани на мястото.

От полицията разясниха, че казусът е извънреден заради огромния брой наранени. Освободените са настанени в особено основан приемен център, където им се оказва филантропична и правна помощ. В помощ на полицията са представители на Армията на спасението, общинския съвет на Корнуол, Червения кръст и преводачи. Посолството ни в Лондон е отправило питане до английските управляващи във връзка изнесената в медиите информация, само че досега не е получен отговор.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР