Около 2 млн. чужди туристи ги няма в България. Мит

...
Около 2 млн. чужди туристи ги няма в България. Мит
Коментари Харесай

Вирусът изгони 2 милиона чужди туристи

Около 2 млн. непознати туристи ги няма в България. Мит е, че българите могат да заместят непознатите туристи. Това съобщи във връзка със обстановката към ковид пред Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев, който е и заместник-председател на Българската асоциация на туристическите организации.

През последните дни температурата на морската вода достигнала 28 градуса, защото има транспорт от изток, който придържа топлата вода към крайбрежието, сподели още професорът. Туристи алармираха, че във водата и на брега на плаж " Иракли " има мазни бели топчета. От Морската администрация обясниха, че става въпрос за палмово масло, което най-вероятно е изхвърлено от преминаващи кораби. Палмовото масло не вреди на популациите, това е заключението на специалистите.

" Замърсяването на водите е част от действителността, защото трафикът в Черно море не е дребен. В намерено море редица кораби мият своите танкове и това стига и до нашето крайбрежие. Има работа, която следи и би трябвало да глобява такива кораби ", добави още проф. Рачев.

Според климатолога, що се отнася до чистотата на водите, ситуацията е още по-тежко - санкциите били смешни, a контролът слаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР