Около 17 000 войници и полицаи са разположени в мексиканския

...
Около 17 000 войници и полицаи са разположени в мексиканския
Коментари Харесай

Ураганът Отис: Мексиканските войски се борят с грабежите в опустошения Акапулко

Около 17 000 бойци и служители на реда са ситуирани в мексиканския курортен град Акапулко, където има необятно публикувани грабежи от мощен вихър удари района.

Видеоклипове демонстрират хора, които вземат храна и вода от магазините, до момента в който други си потеглят със скъпи електронни продукти и облекла от комерсиалните центрове.

Сега е известно, че тридесет и девет души са починали в урагана Отис.

Стотици хиляди хора остават без ток и вода.

Otis доближи тихоокеанското крайбрежие в сряда с ветрове, достигащи 165 благи в час (266 км/ч). Беше се засилил от тропическа стихия в вихър от категория пет - най-тежката категория - единствено за 12 часа.

Акапулко беше измежду най-тежко засегнатите региони в Мексико, с 80% от хотелите в курорта са развалени и улиците са наводнени.

Броят на починалите набъбна до 39 в събота - 29 мъже и 10 дами, сподели държавното управление, до момента в който в най-малко 10 липсват.

Видеоклипове са качени в обществените медии, показващи грабежи в тежко наранени квартали, до момента в който запасите от храна и вода понижават от ден на ден.

Главният път, свързващ Акапулко с останалата част от страната, едвам в този момент е отворен още веднъж, което разрешава доставката на артикули от първа нужда до града.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР