Около 140 хил. българи са подали до момента молба за

...
Около 140 хил. българи са подали до момента молба за
Коментари Харесай

Въпреки Брекзит нищо не се променя за българите до края на годината, каза посланик Хопкинс

Около 140 хиляди българи са подали досега молба за статут на уседналост във Англия, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви посланикът на страната в София Ема Хопкинс. Тя добави, че България е измежду страните с най-вече такива молби.

Ема Хопкинкс напомни, че макар излизането на Англия от Европейски Съюз, което става през днешния ден, до 1 януари идната година нищо не се трансформира за българите и останалите поданици на Европейски Съюз при пътешестване, започване на работа или оставане в страната. Тя добави, че както и до в този момент, в Обединеното кралство ще може да се влиза с персонална карта.

" След 1 януари 2021 ще има нови правила за искащите да останат във Англия повече от 90 дни, като те ще бъдат оповестени в точния момент. За престой под 90 дни няма да се желаят визи ", уточни Ема Хопкинкс.

Дипломатът сподели още, че за момента без смяна остават и изискванията за българските студентите във Англия, които са към 6000. " Вбъдеще може да има смяна, само че ще уведомим задоволително рано. Българските студенти са измежду най-хубавите и желаеме да продължим да ги привличаме ", добави Ема Хопкинс.

Попитана за дейностите на новия основен прокурор тя беше лаконична/ " Наблюдаваме с интерес, това е вътрешен въпрос за страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (449)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР