Около 140 българи, известни с левите си убеждения, осъдиха в

...
Около 140 българи, известни с левите си убеждения, осъдиха в
Коментари Харесай

Леви активисти осъдиха руската агресия и припомниха, че Крим е украински |

Около 140 българи, известни с левите си убеждения, осъдиха в подписка експанзията на Русия, оповестиха се за териториалната целокупност на Украйна, в това число и Крим и даже упорстват и за по-широки наказания против Путиновия режим. Позицията им е изразено в. Сред подписалите са историкът Искра Баева, философът Деян Деянов, социологът Дмитрий Варзоновцев, политологът Страхил Делийски и други интелектуалци. Петицията е отворена за още поддръжка.

В петицията написа: " Изразяваме цялостна взаимност с украинския народ; осъждаме нападателните дейности на Путиновия режим; поддържаме териториалната целокупност на Украйна, в това число и принадлежността на областите Донецк, Луганск и Крим; пожелаваме, като жители на страна членка, НАТО да не задълбочава военния спор с ответни удари; чакаме икономическите наказания над Русия да се задълбочат и разширят по метод, който да уязви властническия режим, олигархичните му структури и военната индустрия, до момента в който тези дейности не покажат възпиращ резултат върху продължаващата агресия; в същото време би трябвало да се щади достойното битие на хората, живеещи в Русия, тъй като те са не по-малко жертва на националистическата и иредентистка политика на ръководещия режим. "

На този декор, позицията на Българска социалистическа партия продължава да е против глобите и против даването на военна помощ на Украйна. 

Какво е преобладаващото мнение на хора, претендиращи да са леви, демонстрира полемика на фейсбук профила на Искра Баева. Тя е упрекната, че пази украинския " фашистки режим ". " Не мога да приема, че елементарните украинци са фашисти. А точно те са подложени на обстрел и са принудени да бягат от родината си ", отвръща Баева.



Нападките под обявата ѝ са големи и включват общоприетите опорни точки на пропагандата на Путин, че днешните бранители на Украйна са мълчали за събитията след 2014 година в Донецк. Това пък кара журналистът Филип Буров от различен ляв информативен уебсайт - " Барикада ", да се изправи против болшинството: " През миналия месец се очерта ясно една съществена характерност на крещящите " къде бяхте осем години ". А точно, че през последните 8 години те самите са били в някаква осведомителна пропаст, която ги е оставила без никакви съответни и контекстуални знания за Украйна и Русия. Разчитат само на лозунги и запъват големите празнини със личното си въображение. Не единствено през днешния ден не проумяват какво са случва, само че очевидно не са проумявали и през 2014-а. А доста от тях са прекарали промеждутъка затънали във виртуалната помийна яма на ултраконсервативната и тайна агитация, иронично генерирана главно в Съединени американски щати. Ако си откровено угрижен за руснаците и " верните " украинци, ще крещиш срещу това безумство, а не в поддръжка. И ще помагаш на хората, бягащи от гибелта и разрушението, вместо да оставяш това на неприятните либерали, тъй като си прекомерно ангажиран да злобееш в американския фейсбук за 40-те лв. или безплатните паркоместа ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР