Около 13 000 украински войници са били убити след нахлуването

...
Около 13 000 украински войници са били убити след нахлуването
Коментари Харесай

Лекарите в Херсон работят в оцелелите болници без ток и вода

Около 13 000 украински бойци са били убити след нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари.
Това заяви съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк. Хиляди украински цивилни станаха жертви в най-тежките борби в Европа от десетилетия.

На този декор медиците се приспособяват да работят без електричество и течаща вода. Болницата " Водников " е била едно от главните медицински заведения в Херсон. Сега тя се бори да посрещне главните си потребности.

 
Да нямаш електричество значи да нямаш вода, тъй че лекарите и медицинските сестри би трябвало сами да си носят вода. Това е за стартиране на водата в тоалетната, за разчистване на пода. Понякога тази вода се употребява за миене. Взимам една кофа, шупвам в чайника и се мия.
Лекар

След неуспехите на бойното поле Русия подхваща офанзиви против сериозната инфраструктура на Украйна и потопи здравната система на страната в мрак. 

 
Това е единственият родилен дом, който сега действа в Херсон.  Откакто градът беше отвоюван от украинските войски, тук са се родили минимум 8 бебета. Но те се появяват на този свят при доста сложни условия.
Анелиз Боржес, Еuronews

Д-р Морозов се съгласи да ни покаже коридорите и операционните зали, които познава толкоз добре, само че към този момент едвам ги разпознава. Родилното поделение, което той управлява от 24 години, е подтискащо, студено и мрачно. Инкубатори, стерилизатори и вентилатори. Всички те стоят без ток. Д-р Морозов споделя, че в никакъв случай не е виждал мястото по този начин.

 
Как се оправяме? Когато няма светлина, използваме фенерчето. И събираме вода в контейнери. Носим я авансово. Когато стана по-лошо, се преместихме в постройката за интензивно лекуване.
Сергей Морозов, шеф на родилно поделение, болница " Тропиних "

Сред дамите, на които им се постанова да родят при тези ужасяващи условия е и Марина, която е дала живот преди 2 дни. Тя споделя, че се надява на по-добри дни - за Украйна и за един от най-новите ѝ поданици, бебето й Валерия.

 
Бих желала. Надяваме се, че скоро ще има мир.
Марина, майка

Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е развалена или унищожена. Според оценките броят на хората без ток е 10 милиона.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР