Около 13:00 часа българско време движението на границата между България

...
Около 13:00 часа българско време движението на границата между България
Коментари Харесай

Пуснаха да преминат чакащите с часове на границата със Северна Македония

Около 13:00 часа българско време придвижването на границата сред България и Република Северна Македония беше пуснато и двете направления. Според граничните служби на РСМ - след премахване на техническия проблем, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано прекосяването през граничните пунктове " Гюешево " и " Деве хълм " бе прекратено, като чиновници на пункта от Северна Македония обясниха, че става дума за неработеща система.

Повече от 100 леки коли и десетки камиони бяха блокирани на границата сред граничните пунктове " Гюешево " и " Деве хълм ". Пътуващи за честването на 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев също са измежду спрените на границата коли.

Пътуващите недоволстваха поради тричасовото очакване при прекосяването на границата. " Това е безразсъдно държание и не е европейско. Такива неща не трябва да се случват, не трябва да има напрежение ", разяснява пред Българска телеграфна агенция гражданин на Скопие.

В момента коли и камиони се пропущат поетапно в двете направления.

Движението бе прекратено към 9:00 часа тази заран, от пункта обясниха, че е поради неработеща система. Очакваше се то да бъде възобновено след 12:30 часа.

Някои от пътуващите означиха, че дефинират прекъсването като провокация. Председателят на фондация " Македония " Виктор Стоянов съобщи, че е нужно България да отговори на тези дейности уместно.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е в Скопие и управлява българската публична делегация, сподели по-рано, че ще изчакат идващите от България и дружно ще поднесат цветя на гроба на Гоце Делчев.

Сред чакащите коли са и такива с регистрация в Сърбия и Северна Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР