Около 11 часа българско време в Украйна отново беше обявена

...
Около 11 часа българско време в Украйна отново беше обявена
Коментари Харесай

Въздушна тревога и предупреждение за ракетна заплаха в Украйна

Около 11 часа българско време в Украйна още веднъж беше оповестена въздушна паника, която визира редица области, в това число Киев. Отправено е предизвестие за ракетна опасност. В същото време се чака седем африкански водачи да се срещнат в украинската столица с президента Володимир Зеленски, а на следващия ден да се насочат на мирна задача към Русия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10782
Властите в Киев издадоха предизвестието, откакто украинските военновъздушни сили оповестиха, че няколко съветски ракети " Калибър " са били изстреляни от Черно море и се " насочват на север " към региона на столицата. По-късно през днешния ден африканската делегация, управлявана от южноафриканския президент Сирил Рамафоса, би трябвало да се срещне с украинския президент Зеленски. Делегацията включва високопоставени представители на Египет, Сенегал, Коморските острови, Уганда, Замбия и Република Конго. Африканските водачи се съгласиха да се ангажират с президентите Зеленски и Путин за преустановяване на огъня и дълготраен мир.

Междувременно почитан украински пълководец съобщи, че напредващите украински войски са изправени пред " обезверената опозиция " на съветските сили към източния град Бахмут. Генерал-полковник Александър Сирски, който дава отговор за украинските сухопътни сили, сподели, че обстановката на изток е напрегната и Русия извежда най-хубавите си дивизии в региона на Бахмут с поддръжка от артилерия и авиация.

В същото време министерството на защитата на Русия разгласи, че украинските сили не престават да понасят тежки загуби на южния Донецки фронт, където е концентрирано контранастъплението на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР