Около 11:45 в понеделник - на пътя София-Самоков, избухна взрив

...
Около 11:45 в понеделник - на пътя София-Самоков, избухна взрив
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Властите с още подробности за атентата срещу главния прокурор

Около 11:45 в понеделник - на пътя София-Самоков, избухна гърмеж пред автомобил от кортежа на обвинител номер едно. 

" Главният прокурор е бил цел за ликвидиране " , съобщи пред публицисти наоколо до мястото на случая заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

Той акцентира, че не става въпрос за заплашване, а за атентат и е формирано досъдебно произвеждане под надзора на СГП за терористичен акт. Само една случайност е предотвратила смъртен случай, съобщи Сарафов и удостовери, че няма потърпевши хора.

Малко по-рано служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че към този момент има обвинени, само че не разкри детайлности.

По думите на Демерджиев равнището на сигурност на колите и техническите средства, с които разполага Националната работа за защита, би трябвало да бъдат повишени.

" Защото в тази ситуация това, което се е оказало решаващо, е бронировката на автомобила, употребен от основния прокурор. Това е автомобилът с най-хубава отбрана, с който разполага сега НСО. И точно тази добра отбрана е довела до това гърмежът да не може да пробие бронята на автомобила и да проникне в кокпита, където са се намирали пасажерите ", съобщи вътрешният министър.

Според Демерджиев несъмнено е, че НСО би трябвало да бъде снабдена с съвременни, надеждни коли, тъй като последният доставен, който се употребява в този момент, е от 2012 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР