Около 11: 30 часа протестиращите земеделски производители направиха опит да

...
Около 11: 30 часа протестиращите земеделски производители направиха опит да
Коментари Харесай

Протестиращите фермери опитаха да блокират магистрала Тракия

Около 11: 30 часа протестиращите аграрни производители направиха опит да блокират автомагистрала " Тракия ". Те обаче, бяха спрени от охраняващите служители на реда и лимитирани в спешната лента. Движението по автомагистралата не е спряно, предава БНР. 

И днешният митинг стартира  в 10 часа, когато земеделските производители блокираха кръговото до село Труд. Събраха се към 250 фермери със 120 селскостопански машини са на място.

Протестиращите възнамеряват шествие с тракторите до Пловдив  около 13 часа. Маршрутът им е по ул. „ Васил Левски “ и от кръстовището с бул. „ Дунав “ връщане назад до началния пункт, където да останат до 15 часа.

Те още веднъж повториха седемте си претенции, измежду които са помощта поради войната в Украйна, равнене на дотациите в целия Европейски Съюз, категоризация на фермерския труд.

Земеделците ще се отзоват на поканата за разискване на нов Мевморандум с държавното управление и упорстват в него да влязат всички техни претенции.

В Пазарджишко митингът на земеделците е в региона на пътен възел Гелеменово. Полицията е осигурила различни направления за преминаващите, заяви представителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР