Около 11.00 ч. започна протестът на пътните строители във Варна.

...
Около 11.00 ч. започна протестът на пътните строители във Варна.
Коментари Харесай

Пътни строители блокираха АМ Хемус на изхода на Варна

Около 11.00 ч. стартира митингът на пътните строители във Варна. Десетки чиновници на пътно-строителни компании блокираха изхода на Варна на Автомагистрала " Хемус ".

Предвижда се затварянето на придвижването да продължи до 11.30 ч.

Организатори са Българска браншова камара “Пътища ” и Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “. Демонстрацията е част о народен митинг на пътно-строителния отрасъл.

От сектора упорстват да им бъдат изплатени парите по договорите за градеж и поддръжка на пътища. Сумата, за която претендират, е 1 милиарда лева

Малко по-рано през днешния ден при започване на съвещанието на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков Заяви:

„ Днес се надяваме предлагането за мигновено заплащане на над 600 млн. лева към строителните компании, да мине през правна комисия. Това е 50% от парите, които им се дължат. Останалите 50% ще минем през експертна комисия, с цел да установим дали средствата са изхарчени правомерно и да ги одобрим. Ако тези 600 млн. минат през зала на следващия ден, ще бъдат подготвени за разпределяне и ремонтните компании ще стартират работа незабавно ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР