Около 10000 руснаци се включиха във възпоменателен марш по повод

...
Около 10000 руснаци се включиха във възпоменателен марш по повод
Коментари Харесай

10000 руснаци излязоха на марш по повод годишнина от убийството на Немцов

Около 10000 руснаци се включиха във възпоменателен марш във връзка петата годишнина от убийството на някогашния съветски вицепремиер Борис Немцов, предава БГНЕС. Участниците в марша също по този начин ще надигнат глас срещу идните промени в конституцията на страната.
Други оценки за числеността на участниците в шествието не одобряват тази на Министерство на вътрешните работи. Според тях участниците са били към 23 000 души.

В Санкт Петербург също се организира такова шествие. Изявата беше съгласувана едвам преди два дни. Властите в града на Нева преди този момент на два пъти отказваха на деятелите да им разрешат провеждането на протест в центъра на града.

В шествието и митинга в Екатеринбург участваха няколкостотин индивида.

В Новосибирск обществени изяви не бяха съгласувани с управляващите, заради което няколко десетки хора, събрали се в центъра на града, минаха по авансово набелязания маршрут, само че не носеха плакати.

Подобно беше случилото се в Иркутск. Борис Немцов беше убит в центъра на Москва на 27 февруари 2015 година Според формалната версия убийството му било провокирано от религиозна ненавист. Само че роднините на Немцов и опозицията не имат вяра на тази версия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР