Около 100 хил. демонстранти се събраха в Лондон днес, за

...
Около 100 хил. демонстранти се събраха в Лондон днес, за
Коментари Харесай

В Лондон е напечено: 100 хиляди души роптаят срещу Брекзит

Около 100 хиляди стачкуващи се събраха в Лондон през днешния ден, с цел да призоват за втори референдум за излизането на Англия от Европейския съюз (Брекзит). Това оповестява " Франс прес ".

Активистите против Брекзит шестваха в региона на английския парламент, с цел да отбележат втората годишнина от референдума, който се организира на 23 юни 2016 година, настоявайки за " гласоподаване на хората " дали утвърждават окончателното съглашение, което министър председателят Тереза Мей подписва с Европейски Съюз, в случай че въобще такова съглашение бъде подписано.

" Разплаках се, когато референдумът се случи, изглеждаше, че бъдещето е много неприятно ", разяснява Чиара Лидуори, 40-годишна италианка, живееща в Лондон, като добави: " Брекзит е ужасяващ освен тъй като желаеме да запазим нещата такива, каквито са, а тъй като е значимо да бъдем вътре, с цел да създадем промени. "

55-годишната Емили Хил е показала, носейки знамето на Европейски Съюз в ръка, че " огромна част от гласуването беше протестен избор, някои хора фактически не поддържат Европейски Съюз, само че не считам, че това са болшинството от хората в тази страна ".

Британският външен министър Борис Джонсън, който беше един от главните пропагандатори за излизането на Англия от Европейския съюз, предизвести Тереза Мей против Брекзит, който е " мек, поддаващ се и като че ли безпределно дълъг " като ролка тоалетна хартия, добавяйки, че Мей би трябвало да извърши " мандата на хората и да обезпечи цялостен английски Брекзит ".

Екипът на Тереза Мей е на път да влезе в идващия кръг от договаряния с сътрудниците си от Европейски Съюз, само че към момента би трябвало да дефинира тъкмо какво желае от бъдещите връзки на Англия със Стария континент, изключително в региона на митническия съюз.

Министърът на търговията Лиъм Фокс, който е неприкрит евроскептик, настоя, че министър председателят към момента е подготвена да се откаже от договарянията, в случай че не бъде реализирано приемливо съглашение.

" Министър-председателката постоянно е казвала, че никаква договорка е по-добра от неприятна договорка ", разяснява Фокс в изявление за БиБиСи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР