Около 10% от избирателите на Ердоган го наказаха заради икономиката

...
Около 10% от избирателите на Ердоган го наказаха заради икономиката
Коментари Харесай

Журналист: След загубата на местните избори видяхме другото лице ...

„ Около 10% от гласоподавателите на Ердоган го наказаха поради стопанската система и неизпълнените обещания. Ердоган направи крачка обратно – не може да обещае по-високи пенсии за пенсионерите “, добави той.

„ В Турция изборната интензивност обичайно е доста висока – над 85%. Сега е ниска – към 77%. Първият прочит демонстрира, че това се дължи на отлив на гласоподаватели на Ердоган. Това е углавен избор против ръководството му. Трябва да откроим демократичната зрялост на кюрдските гласоподаватели. Потенциалът на кюрдските партии е към 10%. На локалните избори те са получили 5%. Това значи, че кюрдските гласоподаватели са предпочели претендентите на опозицията “, уточни Хюсеин.

 

, като изпревари партията на Ердоган с малко над един милион гласа на локалния избор.

„ В засегнатите от земетресенията райони Ердоган завоюва, само че не би трябвало да се не помни за машината за избори, която той построи. Страхът във въпросните райони и опасността към тях работи. Той сподели, че с цел да има помощи централната и локалната власт би трябвало да са от една и съща партия “, изясни журналистът.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР