Около 1 милион чужденци ще пристигнат в Русия за Световното

...
Около 1 милион чужденци ще пристигнат в Русия за Световното
Коментари Харесай

7 съвета как да оцелеем в Русия по време на Световното по футбол

Около 1 милион чужденци ще дойдат в Русия за Световното състезание по футбол. Но както знаем - всякакви страни, всякакви нрави. Затова ето лист със седем потребни упътвания, препоръчан от Дойче веле:

На улицата
По улиците на Москва важи един елементарен закон: законът на по-силния. В множеството случаи това са първокласните лимузини и колите с мощни мотори. Затова велосипедистите и пешеходците би трябвало доста да внимават. Правила за придвижване има, само че постоянно единствено на доктрина. В делника те се съблюдават по този начин, както преди време марксистките закони - според от случая. Така че оглеждайте се и на зелен светофар. Същото важи, прочее, и за пешеходните пътеки. Да, десетлентовите булеварди на Москва са удивителни. Именно тук обаче „ ракетите на четири колела “ дават газ. Затова: отваряйте си очите и ушите! А в случай че желаете да пресечете, минете през подлеза. Ще извървите няколкостотин метра повече, само че пък ще останете невредими.

В метрото
Зад кормилото са същински мачовци, само че в метрото мъжете внезапно се трансформират в галантни кавалери: щом видят стара дама, начаса ѝ отстъпват мястото си. В Русия това е един тип неписан закон. Освен това в московското метро всеки има достъп до безвъзмезден интернет, който обаче не е предпазен. Така че, в случай че в мобилния си телефон съхранявате поверителни данни, имайте едно мислено.

Никога без персонални документи
Съветският съюз от дълго време към този момент е минало. Но любовта към „ документа “ си е жива и до през днешния ден. Затова всеки посетител на Русия би трябвало постоянно да носи паспорт в себе си. Всеки чиновник в метрото, на улицата, на стадиона може да ви изиска документ за идентичност. Ако не го носите, в най-лошия случай може да прекарате нощта в ареста. А и по време на Световното състезание служителите на реда ще бъдат изключително строги.

ЧЕТЕТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ И АКТУАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ОТ СВЕТОВНОТО Пожарна охрана ФУТБОЛ В РУСИЯ НА BLITZ.BG/SPORT

За да си нямате проблеми със стомаха
Човек бързо огладнява, когато стиска палци на обичания тим или развява флагове на стадиона. Така ще бъде и по време на Световното състезание в Русия. Затова един доста значим съвет: хората с сензитивен корем наложително би трябвало да заобикалят будките за бързо хранене. Иначе на другия ден доста ще съжаляват. Най-добре е да се храните в ресторант. Повечето са в действителност положителни и относително евтини. Но както знаем, всяко предписание си има изключение. Напитката мая, изцяло непозната на останалата част от света, се предлага горе-долу на всички места - в парковете, по улиците, пред стадионите. Опитайте я безусловно! При нея няма риск да си навлечете проблеми със стомаха.

Не купувайте нищо на улицата
Това, което на пръв взор наподобява свръхевтино, най-после може да ви излезе много солено. Например СИМ картите или зарядните устройства за мобилни телефони, които се оферират по площадите пред гарите. Или пък детските играчки, които се разпадат безусловно в мига, в който детските ръце ги допрян. Затова пазарувайте в дребните подземни магазинчета, подредени едно до друго в подлезите и гарите. Там човек може да си купи евтини чадъри, матрьошки, смарт телефони и какво ли не още.

Клиентът (не) е цар
" Клиентът е цар " - това остаряло английско предписание към момента не се е наложило в Русия, където доста от сервитьорите, продавачите, стюардите и стюардесите преглеждат клиентите като някакви надали не нахални хора, които им смущават спокойствието. След разпадането на Съветския съюз руснаците съвсем нямаха време да свикнат с нравите и структурите на пазарната стопанска система. Туристите би трябвало да го имат поради, в случай че желаят да си спестят разочарования. В същото време съветското гостолюбие е напряко пословично - поканят ли ви вкъщи, ще поделят с вас и последния си залък.

Внимавайте с алкохола
Още в романа „ Война и мир “ Толстой разказва склонността на руснаците към безразсъдна храброст. Особено когато става дума за пиянство. На купони се пие доста, освен това на екс, като преди всяка чашка се подвига тост, а към пиенето наложително се сервира и нещо за ядене. Понякога обстановката излиза отвън надзор. В Урал да вземем за пример починаха двама много подпийнали младежи, които взривили граната, с цел да си създадат впечатляващо селфи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР