Около 1,8 милиарда души по света зависят от здравни институции,

...
Около 1,8 милиарда души по света зависят от здравни институции,
Коментари Харесай

ООН: 1,8 милиарда души зависят от здравни институции, в които няма чиста вода

Около 1,8 милиарда души по света зависят от здравни институции, които не разполагат с чиста вода, което слага пациентите и личния състав в риск от разнообразни заболявания, като Covid-19, предизвестиха през днешния ден организации на Организация на обединените нации, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

В отчет, основаващ се на данни от 165 страни, Световната здравна организация (СЗО) в Женева и Детският фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) в Ню Йорк акцентираха огромните разлики в опазването на здравето. Едно на четири здравни заведения няма достъп до чиста вода, едно на три не разполага с съответни хигиенични услуги. Едно на 10 здравни заведения не разполага с тоалетни.

Подобна инфраструктура " е от фундаментално значение за прекъсването на Covid-19 ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Изпращането на здравни служащи и хора, нуждаещи се от лекуване, в заведения, които не разполагат с чиста вода, безвредни тоалетни и даже сапун, слага живота им в риск ", сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Форе.

Тези пропуски са изключително огромни в най-слабо развитите страни в света, които се намират най-вече в Африка и Азия, отбелязва ДПА.

Според отчета 3,6 милиарда $ ще бъдат нужни, с цел да се обезпечат съществени потребности в опазването на здравето до 2030 година

Докато водачите мислят за възобновяване на света след пандемията, по-добрата хигиена в опазването на здравето не е просто избор, тя е безспорна нужда, съобщи изпълнителният шеф на УНИЦЕФ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР