Около 1,6 милиарда души по света са изложени остро на

...
Около 1,6 милиарда души по света са изложени остро на
Коментари Харесай

Борел: 1,6 млрд. души по света са застрашени от растящите цени

Около 1,6 милиарда души по света са изложени остро на комбинацията от растящи цени на храните, растящи цени на силата и усложняващи се финансови условия. Това съобщи висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел по време на срещата на Г-20, съобщи news.bg.

Той упрекна Русия, че изостря рецесията, като се пробва да " употребява храните като оръжие за война освен против Украйна, само че и против най-уязвимите страни в света ".

Борел очерта и отговора на Европейски Съюз на продоволствената рецесия, в това число ангажиране на 7 милиарда евро за поддръжка до 2024 година и подкрепяне на достъпността на храните и производството.

Относно блокадата на износа на зърно от Украйна, топ дипломатът на Европейски Съюз уточни, че Съюзът работи за изнасянето на зърното по различни пътища.

" 2,5 милиона тона бяха изнесени през юни спрямо 1 милион през април. Но разрешаването на казуса е скъпо и постепенно ", призна той.

Борел означи, че се чакат спомагателни 50 милиона тона със идната годишна продукция. По негови думи обаче освобождението на потенциал за предпазване става все по-наложително.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР