Оказва се, че влакът може да бъде пълноценен дом за

...
Оказва се, че влакът може да бъде пълноценен дом за
Коментари Харесай

Когато влакът ти е дом: Необичайният живот на един дигитален номад


Оказва се, че влакът може да бъде пълностоен дом за цифровите номади
(снимка: CC0 Public Domain)

Има и такава странна история. ИТ експерт от Германия живее от година и половина във влакове 1-ва класа, към този момент e пропътувал повече от 500 хиляди километра и е похарчил за това 15 хиляди евро.

Германия е дом на „ цифровия бродяга ” Ласе Столи, който пътува и живее във влакове из цялата страна в продължение на повече от година и половина. Използва най-вече железопътен превоз 1-ва класа и може да изминава до 1000 км дневно, споделя той пред английската медия Metro.
още по темата
Ласе Столи си е купил неограничена годишна карта, която му обезпечава доста понижения за пътувания с влаковете на “Дойче бан ”, където той в действителност работи и спи. Номадът се храни там или на гарите по време на прехвърляния. Има време да се измие в особено оборудвани вагони по време на пътуването или в чакалните на гарите.

ИТ експертът може да си разреши този метод на пътешестване, тъй като е програмист и с цел да работи, му трябват единствено маса и електрически контакт, от който да зарежда джаджите си. Пътешественикът споделя, че по време на пътешестване е кадърен да се концентрира върху работата, а когато има потребност от отмора, просто гледа през прозореца към трептящата природа.

Ласе Столи става „ цифров бродяга ” незабавно откакто приключва учебно заведение през 2022 година Всичко го устройва, тъй като в случай че желае да върви на море, си взима билети в тази посока. Той може да слезе по пътя във всеки град и да направи къса спирка. Когато са нужни рискови спортове, може да отпътува до Алпите на туризъм или ски. Иначе целият му живот минава в придвижването на влака.

Средно на година пътешественикът харчи към 10 хиляди евро за билети и храна. Но от време на време се случват произшествия с изместване на графика и тогава би трябвало да изчакате идващия трен или да измененията посоката на придвижване. Но всичко това е елементарно да се планува благодарение на мобилно приложение.

До момента Ласе Столи към този момент е минал повече от 500 хиляди км и не стопира дотук. Освен това пътуването с трен го принуждава да се ограничи в броя на нещата, които можете да вземе със себе си. По принцип това е най-малко електроника и слушалки, с цел да е по-приятно за работа по време на пътешестване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР