Оказва се, че в тези случаи няма по-висока присъда от

...
Оказва се, че в тези случаи няма по-висока присъда от
Коментари Харесай

Депутатите убийци на пътя получават само условни присъди

Оказва се, че в тези случаи няма по-висока присъда от 3 години условно за политик, лишил човешки животи при злополука. При това множеството от тях не престават най-нагло да си джиткат с колите, при все, че сякаш да им отнети шофьорските книжки.

 

Бившият народен представител Юсеин Вейселов е един от скандалните образци за недостижимост.

Той затрива млад велосипедист на 22 октомври на пътя сред севлиевските села Кормянско и Петко Славейков.

На колелото на жертвата има подложен спомагателен мотор и той се движи в насрещното платно, когато бива връхлетян от Вейселов. Мъжът издъхва вследствие на удара, а инспекцията, осъществена на Вейселов на мястото на случая за алкохол и опиати, е негативна.

 

Обвинителен акт е импортиран чак през септември 2021 година, само че през декември същата година делото е спряно, защото господинът към този момент е седнал в депутатската банка и е с имунитет. По-нататък той опича задоволително добре интервенцията по спасяването на кожата си и стопира неколкократно делото. Казано с други думи – добре познатото разтакаване.

 

В началото на тази година обаче отбраната на Вейселов внася в съда документи, съгласно които той е (забележете!!!) доста болен. Последвалата експертиза удостоверява, че се нуждае от 6 месеца, с цел да се вдигне още веднъж на крайници. През март габровския областен съд приключва делото против „ тежко болния “, който се нуждае от дълго лекуване. И до момента в който отсъства с цялата си безочливост от това съвещание, той дефилира на две предизборни мероприятия и несъмнено не пропуща да се изфука във Facebook със фотоси от тях. Присъства и на лекция на евродепутата Илхан Кючюк във Велико Търново. След нея бързо се връща в Габрово и се снима по какъв начин записва листата на Движение за права и свободи за изборите на 2 април.

 

След вълната на отвращение, провокирана от фотосите, съдът взема решение, че Вейселов е показал „ недобросъвестно процесуално държание “, пренебрегвайки медицинските наставления и е сложил „ персоналните си ползи над тези на правораздаването “. Така делото още веднъж бива върнато за разглеждане, а Вейселов изпада от Народно събрание. Това надалеч не може да бъде маркирано като огромна загуба, имайки поради обстоятелството, че през миналите два мандата той единствено мълча.

 

Ексдепутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев обаче се снабди с условна присъда, откакто умъртви човек с колата си през 2014 година на излизане от с. Копривлен. След 5 години правосъдни отлагания той бива наказан дефинитивно през 2019 година на 2 години условно с 3-годишен изпитателен период. Излита от Народното събрание, което евентуално е покруса, само че единствено за него, защото и той като Вейселов е от мълчаливците, които не са мръднали и пръста си да свършат нещо изгода роду. Заедно с присъдата му е наложена и 3-годишна възбрана за шофиране, само че Гамишев се вживява като ВИП в родния си родопски край и не слиза и за ден от джипа си.

 

Най-покъртителна обаче е 3-годишната условна присъда на Радослав Каратанчев от времената, когато е народен представител от Българския бизнес блок на починалия Жорж Ганчев. През 1999 година, „ Мерцедес “-ът му опустошава „ Лада “, в която пътуват възрастно семейство, дружно с внучето им. Инцидентът става край Долни Дъбник. И тримата умират, само че Каратанчев по този начин и не влиза зад решетките.    

 

Той влиза още веднъж в престъпната хроника през 2016 година, когато Каратанчев удря автомобил, спрял да помогне на други два, които са се блъснали преди този момент. Ранени са мъж и жена, а 4-годишно дете е леко потърпевшо. Колата на депутата изчезва. Два часа по-късно подпийналият Каратанчев се връща на местопроизшествието, само че с джипа си и развива безсрамно пред ченгетата теорията, че преди две седмици си изгубил ключовете на колата, насочвайки ги, че евентуално този, който ги е намерил е карал автомобила му. Той обаче не съумява да изясни по какъв начин тъкмо си е върнал колата.

 

Експарламентарният началник Борислав Великов също ще бъде запомнен с тежката злополука, от която се измъкна единствено с едногодишна условна присъда. „ Ауди “-то му връхлетя „ Москвич “-а на 42-годишен мъж. Както се досещате от удара съветското возило е помляно, а лидерът му издъхва на място. Когато получи единствено година условна присъда, Великов изнагля до краен лимит, заявявайки, че душата му ще страда до края на живота му.

 

Делото против Красимир Катев за злополуката от 2012 година край Балчик също има забавно развиване. Тогава на място издъхват двама 20-годишни мъже, а тъща му получава тежки контузии. Делото се влачи по съдилищата и чак през 2020 година някогашният зам.-министър на финансите получил семплите 3 години условно. Процесът бе запомнен с триковете на видните му юристи, които неуморно и безрезервно измисляха всевъзможни мотиви, аргументи и оправдания за бавенето на правосъдните съвещания. Бившият народен представител Живко Мартинов-Суджука също се опита да удари едно рамо, оказвайки напън над проверяващите и над добричкия областен прокурор, само че удря на камък. Макар и с 300 зора делото въпреки всичко стига до Окръжния съд, където дават на Катев 4 години затвор. Накрая Върховен касационен съд отсъжда единствено 3 години условно и  историята завършва безславно. Както и кариерата му на политик.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР