Оказва се, че някои видове имунни клетки (стражевите или дендритни)

...
Оказва се, че някои видове имунни клетки (стражевите или дендритни)
Коментари Харесай

Как клетките на имунната система на човека защитават тялото от инфекции

Оказва се, че някои типове имунни кафези ( " стражевите " или дендритни) могат да оказват помощ при лекуването на рак и вирусни инфекции.Това откриха специалисти от Австралия и Германия.

В хода на скорошно проучване те изследваха по какъв начин работят другите типове имунни кафези и по-специално Т-килърите и " стражевите " (дендритни) кафези. Резултатите от проучването са оповестени в изданието Cell.

Различните хронични вирусни болести и ракът могат да изтощат имунната система на индивида. В резултат на това имунните Т-килъри (Т-лимфоцити) стартират по-лошо да унищожават рисковите кафези. Учените изясниха къде Т-килърите и " стражевите " кафези в организма си взаимодействат и по какъв начин това въздейства на резултата от лекуването на болесттите.

Оказва се, че в случай че в организма няма " стражеви " кафези, тогава Т-килърите престават да действат обикновено. С други думи, в този случай се усилва процесът на инфектиране и се утежнява способността на имунната система да се бори с инфекцията.

Освен това, експертите откриват, че дендритните ( " стражевите " ) кафези задействат работата на Т-килълите единствено на несъмнено...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР