Оказва се, че не само смехът и прозяването са заразителни.

...
Оказва се, че не само смехът и прозяването са заразителни.
Коментари Харесай

Заразителните човешки състояния

 благополучие

Оказва се, че освен смехът и прозяването са заразителни. Има и други дейности и положение, разпространяващи се сред хората със скоростта на горски пожар:

Рискът

Когато виждат по какъв начин другите рискуват, хората са по-склонни също да се подложат на риск. Един от създателите, работил върху този материал, споделя: „ Наблюдавайки по какъв начин другите работят по опасен метод или назад, заобикаляйки риск, ние, на собствен ред, сме склонни към по-рисковано или по-безопасно държание. Ярък образец може да видите на пазара на акции, когато някои участници стартират да рискуват след другите “.

Прозяването

Добре знае се, че прозяването е заразително. Четейки това в този момент, вероятно ще поискате да се прозинете. Прозяването по-лесно се предава сред членове на фамилията, другари, познати и едвам по-късно сред непознати. Любопитно е, че по-емоционално дружелюбните хра са по-чувствителни ъм непознатото прозяване. Можете да ревизирате способността на приятелите си към състрадание, прозявайки се в тяхно наличие и гледайки ще си повследват ли.

Усмихни се и половината свят ще ти се усмихне в отговор

В живота ни има един мъничък прелестен миг, който постоянно не виждаме, защото се прави „ автоматизирано “ – усмихвате се на някого и в отговор получавате усмивка. Макар че може би сте забелязали, не се усмихват всички. Учените от Южна Дакота са провели опит, с цел да изяснят какъв % хора се усмихват в символ на отговор. Оказало се, че са към 50% от хората. За съпоставяне, съвсем никой не се намусва в отговор на нацупен човек.

Треперенето

Дори типът на трептящ човек може да провокира у нас възприятие за мраз. Занимаващият се с този въпрос лекар Нейл Харисън споделя: „ Хората са надълбоко прочувствени създания и доста от човешките триумфи се явяват резултат от нашите качества да работим дружно в комплицирани групи – това би било тежко за правене, в случай че сме неспособни бързо да си взаимодействаме прочувствено и да предвиждаме мислите, възприятията и мотивацията един на различен.  Някои резултати също приказват за това, че хората са по-възприемчиви към демонстрации на мраз, в сравнение с горещина “.

Щастието

Емоциите, изразни в интернет, се предават и на другите хора. В мрежата Facebook се провело огромно проучване, в границите на което програмен продукт анализирал прочувствения съставен елемент на всеки пост. Изяснило се, че позитивните страсти са по-заразителни от отрицателните. Всеки положителен пост водел приблизително до още 1,75 положителни поста.

Тревожността

Тревожното държание на родителите може да се предава върху децата и назад. Авторката на проучване на тази тематика счита, че родителите би трябвало да заобикалят нервното държание, с цел да не се трансферира то върху децата. Тя добавя: „ Има доста способи да се понижи прехвърлянето на тревогата от родителите към децата. В същото време, защото нашият натурален ентусиазъм е да се опитаме да защитим детето, е по-полезно да му дадем опция да почувства дребен риск, подобаващ на възрастта му “.

Смехът

В резултат на проучване, извършено от професор Софи Скот, се изяснило, че даже единствено дочут тон на смях приготвя мускулите на лицето към това да се засмеят. Тя споделя: „ Прилича на пословицата „ Смей се и целият свят ще се се дръзвам дружно с теб “ – това е безспорната истина. Отдавна е известно, че в диалог постоянно копираме думите и жестовете на събеседника. Сега доказахме, че същото се отнася и за смеха “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР