Оказва се, че кметовете от пазарджишка област не зная кои

...
Оказва се, че кметовете от пазарджишка област не зная кои
Коментари Харесай

Хаос с автобусния транспорт в Пазарджишко

Оказва се, че кметовете от пазарджишка област не зная кои автобусни линии ще бъдат спрени и кои ще продължат да обслужват пасажери. Преди дни общинският съвет в Пазарджик реши да редуцира драстнично междуселищните рейсове. Не е ясно обаче кои линии ще останат, и кои - не. Затова кметовете упорстват общината публично да даде подробна информация, заяви БНР.
Трети ден кметовете нямат изясненост по какъв начин е изменена регионалната транспортна скица, което води до напрежение.
Най-засегнати са обитаемоте места в общините Лесичово, Септември и Панагюрище. Напрежението се повишава в селата, където рейсовете са изцяло спрени. Кметът на Тополи дол Петранка Бекярова заяви, че цялото село се подвига на протест. Заместник-кметът на община Лесичово Веселина Милкова оцени обстановката като " геноцид ".
До момента доста от междуселищните линии се обслужваха от община Пазарджик, което е законово регламентирано в регионалната транспортна скица.
Кметът на Панагюрище Никола Белишки изясни, че до момента в който схемата не бъде изменена, кметовете на останалите общини не могат да договарят с други превозвачи.
По информация на началника на районното ръководство на образованието Валентина Кайтазова, към този момент втори ден възпитаници от прилежащите общини пътуват до учебните заведения в Пазарджик с работен рейсове или таксита. Тя съобщи, че обстановката няма да остане по този начин и ще организира диалог с министъра на превоза.
Очаква се още през днешния ден община Пазарджик да излезе с документално мнение по транспортната рецесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР