Оказва се, че главният секретар на силовото ведомство Живко Коцев,

...
Оказва се, че главният секретар на силовото ведомство Живко Коцев,
Коментари Харесай

Живко Коцев пял в дует с Азис на рождения ден на дясната ръка на Паскал

Оказва се, че основният секретар на силовото ведомство Живко Коцев, който бе уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи и е обвиняем като част от „ митничарската “ тайфа на Никола Николов – Паскал, е бил измежду ВИП гостите на рождения ден на дясната ръка на контрабандиста Георги Радев, който е бил маркиран изключително охолно предишното лято на прословут прием.

 

 Бляскавото празненство на контрабандистите се провело на 26 август в известна фолк дискотека в идеалния център на София, която била отворена особено за рождения ден на Георги Радев. На купона се стекли над 150 индивида, измежду които десетки митничари, тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, някогашният шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) Венцислав Кирчев и ексначалникът на бранш „ Охранителна полиция “ в столичното Четвърто РПУ Звезделин Колев. Висшите служители на реда и митничари били настанени дружно на централното ВИП сепаре, в което се настанил и Паскал и доближените му татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, известни като Ярите (прякорът им идва от ИАРА – Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, на която Марин Димитров е шеф години наред – б.р.).

 

Гостите на контрабандисткото празненство били забавлявани от двама диджеи, а час преди среднощ на сцената да поздрави рожденика с спонтанен концерт излязъл фолк кралят Азис. Мургавият фолк реализатор пял повече от час, като на няколко пъти извършил в дует шлагера си „ Не сме безгрешни, само че сме същински “ с Живко Коцев и с порядъчно пийналата брачна половинка на Звезделин Колев, която демонстрирала изненадващи вокални качества. За частния концерт Азис си тръгнал с хонорар от 50 000 лв., а участвали рождения ден на Георги Радев свидетелстват, че босът на контрабандистите Паскал дарил костинбродския славей с цяла пачка банкноти от по 50 евро. Партито траяло до ранни зори, като в 3 часа след среднощ дошъл и различен хитов попфолк реализатор – Константин, който обаче заради аргументи, за които можем да се досетим, не бил в положение да пее, а просто пирувал дружно с аферистите, само че все пак взел стабилен хонорар.

Въпреки че Живко Коцев се обрисува като основна фигура в проведената незаконна група за контрабанда на Никола Николов – Паскал, той е на независимост, пък въпреки и с повдигнати обвинявания. Както е обществено известно, след осъществен обиск в дома му и открити доказателства за съгласуваност на основния секретар на Министерство на вътрешните работи с Марин и Стефан Димитрови, Живко Коцев опита да изтъргува свободата си, търсейки основния прокурор Борислав Сарафов с предложение да стане предпазен очевидец. Първоначално Коцев фигурираше като очевидец, само че откакто изтегли своята подадена оставка, а след това беше уволнен от служебния министър председател Димитър Главчев, се снабди с обвиняване като част от бандата на Паскал. В хода на следствието беше открито, че Живко Коцев е получавал скъпи дарове от контрабандистите, измежду които се откроява часовник „ Хубло Биг Бен " на стойност 50 000 лв..

Часовникът подарък на Живко Коцев му бил закичен на ръката на летището в Дубай на връщане от отмора на Малдивите, където ченгето с присадената коса отдъхвал в компанията на Николина Ангелкова и Стефан Димитров – Малката Яра.

 

Както стана ясно по-рано, Живко Коцев е бил ухажор на Ангелкова и е пътешествал напред-назад с нея.

Междувременно стана ясно, че някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи е бил отсвирен от досегашните си настойници от „ Продължаваме промяната “. Коцев се надявал да бъде повдигнат за народен представител, с цел да може да се снабди с депутатски имунитет и по този начин да се размине с носенето на наказателна отговорност. От ПП-ДБ обаче взели решение, че ще е най-добре да се разграничат от него.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР