Оказва се, че да продаваш на политик е проблем. Проблемът

...
Оказва се, че да продаваш на политик е проблем. Проблемът
Коментари Харесай

Експерт: Проблемът с апартамента на Цветанов е главно предизборен

Оказва се, че да продаваш на политик е проблем. Проблемът е основно избирателен, което е част от демокрацията. Това сподели ръководителят на Националната асоциация на строителните бизнесмени Георги Шопов.
По думите му цени от 600 евро на кв. м. в кв. " Изток " е имало преди 10 години може би и повече, освен това не 600, а 770 евро на кв. м. Шопов добави, че е от асоциацията са обезпокоени, че политически проблем се придвижва в един от секторите на стопанската система.
Той сподели пред bTV и, че особено върху него не е имало политически напън , само че призна, че " подвластен от нормативната база, която значително зависи от политиците. "
" Абсурдно е поради една постройка да успееш да промениш цялостен закон ", сподели още Шопов, разяснявайки плана " Златен век " на " Артекс " в " Лозенец ".
Той изясни, че " смяната на закона искахме да важи за всички обекти. Едно позволение важи 5 години, поради рецесията доста разрешителни изтекоха и когато се появи възкръсване на пазара трябваше да бъдат възобновени. " Шопов посочи, че смяната (бел. ред. - разрешителните за първа и второкласен обекти да важат 10 години) е била гласувана единствено за високите здания, само че не и за жилищни. " Златен век " по определение от " Артекс " не е жилищна постройка, а административна, само че протестиращите против плана, обединени в Инициативен комитет " Лозенец ", настояват, че в нея са планувани 105 ателиета т.е. жилищни пространства, като това личало от заповед на основния проектант на София Здравко Здравков по плана.
По думите на Шопов казусът е доста поляризиран. Шопов описа за случай, в който известна певица е желала да купи апартамент и той е бил подготвен да направи огромно понижение, защото хората били склонни да получават жилище наоколо до известни персони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР