Оказа се, че криптовалутите пречат не само на геймърите, но

...
Оказа се, че криптовалутите пречат не само на геймърите, но
Коментари Харесай

SETI: добивът на криптовалута пречи на учените да търсят извънземен живот

Оказа се, че криптовалутите пречат освен на геймърите, само че и на учените, занимаващи се с търсенето на извънземен живот.
Представители на SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) се оплакаха, че за разчитане на галактическите сигнали се употребяват графични карти от последно потомство, само че в този момент да се закупи сходна видеокарта е съвсем невероятно – тя е или дефицитна, или нейната цена е напълно несъответстваща.

“Това лимитира нашите благоприятни условия и пречи в търсенето на Въпроса “Сами ли сме във Вселената” и “Има ли там още някой?“. Доктор Дан Вертимър, един от видните участници в плана сподели, че казусът е зародил напълно скоро – единствено преди два месеца, заяви BBC.

Представителството на SETI в Бъркли да вземем за пример, употребява 100 графични карти за обработка на данните от сателитните чинии, улавящи сигналите отвън Слънчевата система. “Ние имаме пари, само че видеокартите просто ги няма в магазините” – сподели ученият.

Ето по какъв начин, високата интензивност при добива на криптовалути може да докара до това, че човечеството да изпусне опцията за по-близко запознанство с извънземните.

От друга страна, финансовият шеф на Nvidia Колет Крес съобщи, че продажбите на видеокарти устойчиво порастват с помощта на майнърите. Възможно е всичко това да докара до основаването на напълно нови технологии и графични процесори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР