Ожесточените протести тласкат Хонконг по път без връщане назад, предупреждава

...
Ожесточените протести тласкат Хонконг по път без връщане назад, предупреждава
Коментари Харесай

Лидерът на Хонконг: Протестите ни тласкат по път без връщане назад

Ожесточените митинги тласкат Хонконг по " път без връщане обратно ", предизвестява водачът на локалното държавно управление Кари Лам, представена от Агенция Франс Прес.

Международното летище в Хонконг - осмо по величина в света по брой пасажери, към момента пробва да се възвърне след първото по рода си затваряне поради митинга на хиляди продемократични стачкуващи.

Дейността на летището беше възобновена през днешния ден, само че стотици полети към момента са анулирани, а стачкуващите оповестиха, че готвят нови митинги следобяд.

До затварянето му се стигна след рецесия, продължаваща месеци поради проектозакон, допускащ изгонване в Китай. Въпреки че той беше отсрочен, стачкуващите не престават да упорстват за окончателната му анулация, както и за оставката на водача на локалното държавно управление Кари Лам.

Самата Лам предизвести за рисковите последици, пред които е изправен градът - един от най-важните финансови центрове на Азия, ако не се постави завършек на насилието.

Прилагането или оправдаването на насилието ще води Хонконг по път без връщане обратно и ще изправи обществото пред извънредно притеснителна и рискова обстановка, увери тя на конференция.

Лам прикани протестиращите: " Помислете за момент, погледнете нашия град, нашия дом. Наистина ли желаете да го тласнете в бездната? " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР