ОИК Хаджидимово образува административно производство след сигнал, че кметът на

...
ОИК Хаджидимово образува административно производство след сигнал, че кметът на
Коментари Харесай

Задават ли се избори в хаджидимовското село Теплен? Кметът Левент Чаушев не заличил фирмата си в срок  

ОИК Хаджидимово образува административно произвеждане след сигнал, че кметът на село Теплен, Левент Чаушев, който завоюва изборите с един глас повече от съперника си Живко Петелов, е нарушил член 41 от ЗМСМА като е не запомнил да заличи компанията си в законовоустановения период. Забавянето е повече от 1 месец.

Това неотложно дава съображение за преустановяване на пълномощията му и производство на нови кметски избори. " Събираме материали по сигнала, чакаме и възражението на кмета и в края на идната седмица ще насрочим съвещание на ОИК, с цел да вземем решение, това сподели през днешния ден за Struma. com ръководителят на ОИК Хаджидимово Даниела Банева.

Припомняме, че при последните избори в селото се стигна до балотаж и с един глас повече победи Левент Чаушев, повдигнат от Партията на Зелените. Той получи поддръжката на 139 негови съселяни

Опонентът му – досегашният властник на селото Живко Петелов от Движение за права и свободи, имаше 138 гласа. Припомняме, че по този текст от закона бе детрониран някогашният благоевградски кмет Румен Томов, освен това закъснението му беше доста по-малко. Сагата с делата продължи дълго. Предстои да разберем какво ще се случи в село Теплен.
П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР