Охранителната компания Делта гард ЕООД е завела дело срещу заповедта

...
Охранителната компания Делта гард ЕООД е завела дело срещу заповедта
Коментари Харесай

Делта гард оспорва в съда отнемането на лиценза за охранителна дейност

Охранителната компания " Делта гард " ЕООД е завела дело против заповедта на шефа на националната полиция, с която през ноември бе лишен лиценза ѝ за осъществяване на частна охранителна активност, откри инспекция на в правосъдните регистри. Оспорването на заповедта стопира осъществяването ѝ до момента в който съдът не се произнесе, по този начин " Делта гард " има право да работи, прецизира изданието.

Процедурата по лишаване на лиценза бе открита през октомври на основанието, че притежател, съучастник или шеф в сдружението е притеглен като обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент. Доскоро Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев притежаваха по 50% от компанията. От 29 октомври обаче сдружението е еднолична благосъстоятелност на Марин Русев. По-късно се разбра, че Спасов е бил упрекнат в Бургас за безчинство, осъществено със мощ или опасност, напомня изданието, напомня изданието.

Административният съд в София към този момент е насрочил делото за лиценза за февруари следващата година. Дотогава Агенцията по вписванията и Районната прокуратура в Бургас би трябвало да пратят информации в съда. От първата институция магистратите са изискали публична информация, от която да е видно на коя дата Спасов е вписан в Търговския указател, а по-късно и премахнат като съучастник във компанията.

Сигнал против сдружението бе подаден предходната година от организацията " Антикорупционен фонд " (АКФ), които са създатели на следствието " Осемте джуджета ". В него предприемачът Илия Златанов описа, че някогашния началник на столичната следствена работа Петьо Петров се опитал да му отнеме асансьорните заводи благодарение на висши прокурори. Един от заводите на Златанов – този в Дупница – се охраняваше от чиновници на " Делта Гард ".

В средата на ноември

" От в този момент нататък го чакат доста проблеми правосъдния министър (Иван Демерджиев) ", сподели в понеделник Димитър Спасов – Митко Каратиста на излизане от ГДБОП, където беше разпитан. Голяма част от изявлението му бе отдадено на, в което министърът съобщи, че предприемачът го е заплашвал с основния прокурор при започване на 2020 година.

Демерджиев сподели, че мотив за " опасността " било дело за фотоволтаичен парк, който е бил охраняван от " Делта гард ". Димитър Спасов е някогашен съсобственик на охранителната компания. Прокуратурата е знаела за опасността, само че от година и половина нямало придвижване по този случай, сподели министърът.

" Аз този (Демерджиев) няма да го оставя, нито ще занимаваме институциите, с цел да се съдиме напред-назад, не, че няма да го осъдя ", сподели Спасов. Той изясни, че Демерджиев го бил питал дали знае кой е, а Митко Каратиста му отхвърнал: " Мисля, че съм те виждал по малкия екран в митингите против основния прокурор "

" Аз го приканвам на следващия ден да уточни полиграф, където да се явим и двамата и там да стане ясно кой лъже ", сподели Спасов и изясни: " Той стана зам.-правосъден министър с помощта на една неистина – че съм го заплашвал с основния прокурор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР