Охранител е намушкан с остър инструмент в консулството на Франция

...
Охранител е намушкан с остър инструмент в консулството на Франция
Коментари Харесай

Нападнат и намушкан е охранител на френското консулство в Джеда, Саудитска Арабия

Охранител е намушкан с " изострен инструмент " в консулството на Франция в Саудитска Арабия . Атаката е , оповестяват медиите по света.

Мъж е задържан в Джеда откакто в нападнал защита във френското консулство, заяви формалната саудитска организация в четвъртък.

Посолството на Франция в Рияд съобщи, че охранителят е откаран в болница и животът му не е заплашен, само че осъди " нападението против дипломатическата задачи , което по ни какъв метод не може да бъде целесъобразно ".

Френски дипломати също приканиха саудитските управляващи да " хвърлят светлина върху тази офанзива " и да подсигуряват сигурността на французите в кралството . " Призоваваме нашите сътрудници в Саудитска Арабия да проявят оптималната зоркост ", съобщи посолството.

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия осъди всевъзможни терористичните офанзиви и всички дейности, които подбуждат към ненавист и принуждение , се споделя в изказване на СПА.

Източникът добави, че също по този начин осъжда всички карикатури, обиждащи пророка Мохамед, и отхвърля всевъзможни опити за свързване на исляма с тероризма .

Най-висшият набожен орган на Саудитска Арабия , преди този момент съобщи, че обидите служат единствено на екстремисти, които желаят да популяризират ненавист измежду обществата.

" Задължението на мъдрите хора по целия свят... е да осъдят такива обиди, които нямат нищо общо със свободата на мисълта и изразяването и не са нищо повече от чист фатализъм и безвъзмездна услуга за екстремисти ".
 Мъж, нападнал служители на реда с нож и фрапантен
Мъж, нападнал служители на реда с нож и фрапантен " Аллах акбар ", убит в Авиньон

Малко след терористичната офанзива в Ница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР