Охраната на резервата „Сребърна“ е констатирала незаконен риболов на територията

...
Охраната на резервата „Сребърна“ е констатирала незаконен риболов на територията
Коментари Харесай

Спряха незаконен риболов в резервата „Сребърна“

Охраната на резервата „ Сребърна “ е установила противозаконен лов на риба на територията на предпазената околност, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе. Нарушението е открито на 28 септември в следобедните часове, в региона на южния шлюз.

При осъществяване на техническа поддръжка на системата за видеонаблюдение в този сектор чиновниците на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са видели двама риболовци на надуваема лодка в акваторията на езерото. Незабавно е потърсено подпомагане от органите на реда. Единият от нарушителите е избягал, а другият е отказал подпомагане и си е тръгнал, демонстрирайки надменно държание. Лодката е иззета от защитата.

От районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Силистра, сектор с. Айдемир, е поискано подпомагане за определяне самоличността на нарушителите, с цел да се наложат административно-наказателни ограничения. За сходни нарушавания законът за предпазените територии планува санкция от 500 до 5000 лв. за физически лица.

Извършването на лов на риба отвън категорично указаните сектори е нарушаване на режимите в резервата. Според заповедта на шефа на РИОСВ-Русе любителски лов на риба може да се прави в светлата част на денонощието в местностите „ Пристана “ и „ Канаричката “ с една въдица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР