Охрана все още брани мзинистърът на електронното управление Александър Йоловски.

...
Охрана все още брани мзинистърът на електронното управление Александър Йоловски.
Коментари Харесай

Охрана все още брани Йоловски, той не казва защо

Охрана към момента брани мзинистърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Той обаче не споделя за какво това е належащо.

„ Отново е тематика, по която не бих желал да дам отговор “, съобщи Йоловски.

Прокуратурата потърси мен. Има следствие, сподели спестовно той

През октомври предходната година Софийската градска прокуратура стартира следствие за закани против Йоловски. От ГЕРБ и от „ ИТН “ настояват, че на председателски съвет в Народното събрание министърът е разказал, че е притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов. И Петков, и Божанов отхвърлят тези изказвания.

„ Това е тематика, по която не мога да дам коментар – по разбираеми аргументи “ – по този начин през днешния ден Александър Йоловски дава отговор на въпроса дали се опасява от Петков и Божанов.

Нямам политически тил като министър, защото аз съм човек, който има вяра на съвестта си и в никакъв случай не бих направил нещо срещу съвестта си, сподели още Йоловски.

От по кое време Йоловски е с защита?

Министър Йоловски с защита след закани от Петков и Божанов. SafeNews научи от свои източници, че прокуратурата е назначила защита на министъра на електронното управление Александър Йоловски. Причината са закани, в това число и с децата му, за публични поръчки за сумата от 640 млн. лева Той е бил притискан от Кирил Петков и Божидар Божанов, което разгласи самият министър преди дни. По случая е формирана инспекция в прокуратурата.

Депутатът от ППДБ Божидар Божанов отхвърли обвиняванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски.

Нямам визия защо ме упрекват, сподели Божанов.

Йоловски е споделил, че е бил заплашван на председателския съвет, който се организира в Народното събрание преди изборите във връзка със справката на ДАНС за машините. Там излиза наяве, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си по какъв начин го прави и си го е записал на флашка.

„ Да. Върху мен е имало политически напън. Беше ми обяснено по какъв начин парите, които са 640 млн. за електронно ръководство в България, не може аз да направя публични поръчки, а би трябвало да отидат в едни други хора “, коментирал Йоловски описа Тошко Йорданов от Има Такъв Народ в диалог с водача на партията Слави Трифонов, излъчен по фейсбук.

Министър Йоловски встъпи в служба на 6 юни.  „ За мен електронното ръководство е идея, в която имам вяра и постоянно съм изповядвал. Знам и имам вяра, че в Министерството и Изпълнителната организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ има задоволително хора, които споделят моята визия, с които дружно ще вървим напред. “. Това съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски на церемонията по приемане на властта. Сега обаче нещата са други. Министър Йоловски с защита след закани от Петков и Божанов.

Източник: bTV

Още вести четете в категорията България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР