Огромно количество контрабандни цигари са иззети във Враца при специализирана

...
Огромно количество контрабандни цигари са иззети във Враца при специализирана
Коментари Харесай

Иззети са близо 200 000 къса контрабандни цигари при спецакции в областите Враца, Кърджали и Пазарджик

Огромно количество контрабандни цигари са конфискувани във Враца при профилирана интервенция за противопоставяне на разпространяването на акцизни артикули без български акцизен бандерол, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.
 cigari-rakitovo  cigari-rakitovo_1  cigari-rakitovo_3  тютюн, цигари
Съвместните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности са осъществени на 23 октомври от чиновници на ОДМВР – Враца и ТДНС – Враца. От гаражна клетка и в лек автомобил „ Мерцедес “, употребени от 28-годишен гражданин на регионалния град, са конфискувани общо 100 000 къса контрабандни цигари от разнообразни марки. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. Образувано е бързо полицейско произвеждане. Работата по изясняване и доказване незаконната му активност продължава. Уведомена е Районна прокуратура –Враца.

46 340 къса цигари без акцизен бандерол, 12,3 кг нарязан тютюн и 12 400 лева с неуточнен генезис са открити от служители на реда от РУ-Джебел при претършуване на таванско помещение в града, благосъстоятелност на 52-годишен локален гражданин. Контрабандната стока е конфискувана в хода на траяли полицейски дейности след профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на контрабандата, стартирала на 22 октомври на територията на Кърджали. Тогава в паркиран автомобил на мъжа бяха открити 100 кг листна маса тютюн, а в населявано от него жилище в регионалния град 2220 къса цигари без акцизен бандерол.

Общото количество конфискувани цигари в Кърджали и Джебел е 48 560 къса и 112,3 кг тютюн. Мъжът е арестуван с полицейска мярка до 24 часа, по случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава от група „ Криминална полиция “ и проверяващ служители на реда в РУ-Джебел, под наблюдението на прокуратурата.

Солидно количество цигари и тютюн са конфискувани и при акция на чиновници от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР -Пазарджик.

Специализираната интервенция е част от ежедневните действия по противопоставяне на незаконната търговия с акцизни артикули. Вчера, служители на реда направили инспекция в къща в Ракитово, населявана от 53-годишен мъж. В помещение, обособено за предпазване на дърва, и в обор служителите на реда разкрили близо 50 000 къса с цигари и над 17 кг изсъхнал нарязан тютюн. Цялата открита стока е конфискувана, а притежателят й – арестуван в ареста на РУ-Пазарджик за период до 24 часа. По случая се води досъдебно произвеждане под наблюдаване на прокуратурата. При инспекции в района чиновници на полицейските ръководства са иззели още 400 къса с цигари и 2.4 кг изсъхнал нарязан тютюн. Спрямо три дами и един мъж са формирани преписки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР